Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Προφεστιβαλική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα την Πέμπτη 30/7 στις 20:00

20.10

Το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας ξεκινάει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 41η χρόνια.To 41o Φεστιβάλ είναι ενταγμένο στον εορτασμό 100 χρόνων του Κόμματος και 50 χρόνων της ΚΝΕ και είναι αφιερωμένο στους τιμημένους νεκρούς του αγώνα, στις θυσίες, την αντοχή του ΚΚΕ, για το δίκιο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Τα μέλη, οι φίλοι της ΚΝΕ προετοιμάζουν χωρίς χορηγούς, με όρεξη και μεράκι όπως κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. 

Μέσα από αυτές θέλουμε να αναδείξουμε τους «δύο διαφορετικούς κόσμους» που βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται διαρκώς σε σύγκρουση. Από τη μία ο κόσμος των εκμεταλλευτών, της φτώχειας ,της ανεργίας, των μνημονίων, των κομμάτων που παρουσιάζουν την υποταγή στην ΕΕ σαν μονόδρομο, που προβάλλουν την «μαστούρα» σαν ελευθερία. Από την άλλη ο «κόσμος» της εργατικής τάξης ,του εργαζόμενου λαού, που με τη συλλογική προσπάθεια ,το μυαλό, τα χέρια και τους κόπους της παράγει τα πάντα, πλουτίζει και ομορφαίνει τον κόσμο.
Στις εποχές που ζούμε είναι αναγκαίο όσο ποτέ η νεολαία να βγάλει συμπεράσματα, να πάρει την ζωή στα χέρια της ,να πει όχι στον ατομικό δρόμο της υποταγής, να επιλέξει το δρόμο της οργάνωσης, της ταξικής αλληλεγγύης, του αγώνα ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Να παλέψει για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά, για μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 
Στα Χανιά  το Φεστιβάλ συνεχίζεται φέτος στην Παλαιόχωρα. Καλούμε την νεολαία της περιοχής να έρθει να διασκεδάσει, να συμμετέχει στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, να προβληματιστεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
  1. Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίων με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις»
  2. Κεντρική ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ
  3. Κρητικό γλέντι με τον Κ.Παχάκη και την παρέα του-Παραδοσιακοί χοροί
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στο χώρο θα λειτουργεί ταβέρνα, βιβλιοπωλείο