Φέτος η δημοπράτηση του Χανιά – Ηράκλειο στον ΒΟΑΚ; – Τον Ιανουάριο ξεκινά το Γεωργιούπολη – Πετρές

17.27

Οι Κρητικοί «ΒΟΑΚ άκουγαν και ΒΟΑΚ δεν έβλεπαν. Ενώ τώρα βλέπουν στημένα εργοτάξια», τόνισε από το Υπουργείο ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων συναντήθηκε μαζί του τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα για την εξέλιξη διαδικασιών που αφορούν τόσο στον ΒΟΑΚ όσο και για τη σύνδεση του δρόμου με το αεροδρόμιο, αλλά και της παράκαμψης της Κισάμου.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στον δρόμο ΒΟΑΚ – αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης, οι διαδικασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των περιβαλλοντικών μελετών με τον κ. Καλογερή να τονίζει ότι κάποιες περιουσίες θα πρέπει να απαλλοτριωθούν καθώς δε γίνεται διαφορά αφού θα περάσει κοντά από κατοικημένες περιοχές.

Σε ότι αφορά στο έργο της Βελτίωσης της οδικής Ασφάλειας Γεωργιούπολη Πετρές στις 27 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος, συνολικού  προϋπολογισμού 14.400.000 ευρώ, με τον εργολάβο να αναμένεται να εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα υπογραφεί η σύμβαση.

Τέλος, μέχρι τέλος Μαρτίου σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη θα υπάρξουν οι  προσφορές στο μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στη χώρα του ΒΟΑΚ με 1,7 δισ. ευρώ, για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο μήκους 157,5 χλμ.