“Έφυγε” ο Χανιώτης επιστήμονας Κ. Χρηστάκος

11.02

Έφυγε από τη ζωή, ξαφνικά ο σημαντικός ερευνητής στο ΙΤΕ  Κώστας Χρηστάκος, καθηγητής της Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής στο ΙΤΕ "έφυγε" βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς και τους συναδέλφους του, αφού όμως ήδη είχε προσφέρει στην Επιστήμη.

Ο εκλιπών σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος στο ΕΜΠ και πήρε το διδακτορικό του στη Ιατρική Φυσιολογία από το Παν/μιο του Λονδίνου (King's College). Στη συνέχεια εργάστηκε με διάφορες ιδιότητες στο Παν/μιο του Goettingen στην Γερμανία, το Ιατρικό Κολλέγιο Albert Einstein και το Παν/μιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Με θερμά λόγια αποχαιρέτησε τον Κώστα Χρηστάκο η αντιπρύτανης Ελένη Παπαδάκη, ενώ σε μήνυμά του ο Καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης κι Ερευνητής του ΙΤΕ, Αχιλλέας Γραβάνης αναφέρει:

"Ήμασταν πολύ περήφανοι γι αυτόν. Αφιέρωσε την ακαδημαϊκή του ζωή στην μελέτη των νευροφυσιολογικών μηχανισμών της κίνησης και του τρόμου, της επικοινωνίας των νευρώνων και των μυικών κυττάρων στον τρόμο, με σημαντικές εφαρμογές στην νόσο του Πάρκινσον. Βαθύτατα σεμνός, ευφιέστατος, ευαίσθητος και ανθρώπινος, δάσκαλος αφοσιωμένος, ένας ροκ ακαδημαικός μέχρι τις τελευταίες του στιγμές. Πρίγκηπας, δεν άντεξε την μιζέρια μας, την κακομοιριά μας, δεν του άρμοζε. Φτωχότερος κι ακόμη πιο βαθιά …".