Φιλιππίνες: Κλείνουν παιδιά σε κλουβιά για να μην τα δει ο Πάπας

14.00
Σε κλουβιά σε κέντρα κράτησης της Μανίλα κλείνουν οι αρχές των Φιλιππίνων μικρά παιδιά, μερικά εξ αυτών ούτε καν 5 ετών, εν όψει της επίσκεψης σήμερα του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα.   Στόχος της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με την Daily Mail, να κρυφτεί τώρα που πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στις Φιλιππίνες, το πρόβλημα της ακραίας φτώχειας και της παιδικής εκμετάλλευσης και να παρουσιάσει η πρωτεύουσα μια «αξιοπρεπή εικόνα». 

Φιλιππίνες: Κλείνουν παιδιά σε κλουβιά για να μην τα δει ο Πάπας

Όπως αποκαλύπτεται εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια «συνελήφθησαν» από την αστυνομία τις περασμένες εβδομάδες και φυλακίστηκαν. Στο πλαίσιο αυτής της φρικτής «τακτικής».   Τα παιδιά κλείστηκαν στα κέντρα κράτησης κάτω από άθλιες συνθήκες και αναγκάζονται να κοιμούνται στο σκληρό δάπεδο ενώ πολλά από αυτά κακοποιούνται συστηματικά από μεγαλύτερους ή από ενήλικες φυλακισμένους.  

Η εφημερίδα αναφέρει ότι κάποια από αυτά τα παιδιά δεν σιτίζονται καν ενώ άλλα είναι αλυσοδεμένα όλη την ημέρα. Τα παιδιά, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, μπορεί να παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση επί μήνες.

«Δεν τηρούνται ούτε τα βασικά δικαιώματα: Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ψυχαγωγία, υγιεινή, επαρκής σίτιση...Δυστυχώς, δεν υπάρχει πιθανότητα ο Πάπας να επισκεφτεί αυτά τα κέντρα κράτησης», λέει ο ιερωμένος Shay Cullen που εργάζεται για τη διάσωση αυτών των παιδιών.

«Δεν τηρούνται ούτε τα βασικά δικαιώματα: Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ψυχαγωγία, υγιεινή, επαρκής σίτιση…Δυστυχώς, δεν υπάρχει πιθανότητα ο Πάπας να επισκεφτεί αυτά τα κέντρα κράτησης», λέει ο ιερωμένος Shay Cullen που εργάζεται για τη διάσωση αυτών των παιδιών.

Υπολογίζεται ότι σε αυτά τα κέντρα βρίσκονται 20 χιλιάδες παιδιά τον τελευταίο χρόνο.     Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι όλα αυτά έγιναν «για την προστασία του Πάπα», από τις συμμορίες των δρόμων. Αυτό μάλιστα το λέει η  Rosalinda Orobia, διευθύντρια του τμήματος κοινωνικής προστασίας.  «Το οργανωμένο έγκλημα γνωρίζει ότι ο Πάπας ενδιαφέρεται για τα φτωχά παιδιά και θα προσπαθούσαν να το εκμεταλλευτούν αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά…  

Πηγή: www.lifo.gr