Γ. Χίνος: “Περί Εμπορικού Συλλόγου…”

08.12

Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και επιστολές επί επιστολών, εν όψει των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων.

Αυτή τη φορά, το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Χίνος, αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του:

Περί εμπορικού συλλόγου?

Δύσκολη η επιβίωση των εναπομεινάντων μικρών επιχειρήσεων που με την δύναμη των ιδιοκτητών τους καταφέρνουν να παραμένουν ακόμη ανοικτές. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι ολοένα περισσότερες κλείνουν βαριά τραυματισμένες αλλά και όσες καταφέρνουν να παραμένουν σήμερα ανοικτές, είναι τόσο βαθιά πληγωμένες που σχεδόν καμία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρχει και αύριο. Εξελίξεις δυσάρεστες που επιβάλουν απόλυτη σοβαρότητα από όλους μας, στην αντιμετώπιση τους.

Τις επόμενες μέρες έχουμε εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Χανίων, ενός συλλόγου που θα πρέπει να παίξει καθαρό και δυναμικό ρόλο στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μικρών επιχειρήσεων. Η προσωπική μου ταύτιση με το κυβερνών κόμμα, βάση της λογικής και της συνείδησης μου δεν με καθιστά κατάλληλο προκειμένου να εκπροσωπήσω και να απαιτήσω, από την θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, για λογαριασμό των συναδέλφων μου. Άλλωστε δεν θα ήθελα σε καμία των περιπτώσεων να γίνω σαν αυτούς που τόσα χρόνια κοροϊδεύουμε ότι κάνουν πλάτη στους εκάστοτε κυβερνώντες για προσωπική η πολιτική τους ανάδειξη, επομένως είναι αυτονόητο ότι για να είμαι έντιμος απέναντι στους συναδέλφους και τον εαυτό μου δεν θα είμαι υποψήφιος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είμαι μαζί και συμπορευόμενος με αυτούς που αναζητούν λύσεις στα προβλήματα μας.

Θεωρώ όμως υποχρέωση μου να διευκρινίσω ποιοι και για ποιους λόγους κρίνονται ως καταλληλότεροι.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να προστατεύουν τις τύχες μας, άνθρωποι που δεν εξυπηρετούν προσωπικά τους συμφέροντα, άνθρωποι που δεν θα χρησιμοποιήσουν τον σύλλογο για να λύσουν τα υπαρξιακά τους προβλήματα αλλά και ούτε να εξαργυρώσουν πολιτικές τους υποχρεώσεις.

Θα αναζητήσουμε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι εδώ και χρόνια με ανιδιοτέλεια διεκδικούν και αγωνίζονται προς όφελος των πολλών.

Θα επιλέξουμε ανθρώπους που δεν θα έχουν να εξαργυρώσουν γραμμάτια σε κανέναν.

Θα ενισχύσουμε εκπρόσωπους που θα αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου προτείνοντας λύσεις και όχι αυτούς που θα χρησιμοποιούν τον σύλλογο για λίγα λεπτά προσωπικής δημοσιότητας μέσα από άλλου τύπου κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Θα συμμετέχουμε επιλέγοντας αυτούς που ακόμα και αν διαφωνούμε σε αρκετά μαζί τους γνωρίζουμε καλά, ότι η άποψη τους είναι αποτέλεσμα έντιμης και καθαρής σκέψης.

Θα καταλήξουμε στον συνδυασμό που θα μπορέσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διασφαλίσει ότι θα υλοποιήσει και δεν θα χρησιμοποιήσει τον ρόλο, που θα του δώσουμε.

Γιάννης Χίνος-Μέλος Εμπορικού Συλλόγου Χανίων