Γαλλική Σχολή – 1.700.00€ από την Περιφέρεια στο Πολυτεχνείο Κρήτης για την αξιοποίηση της

16.03

Η επανάχρηση της Γαλλικής Σχολής μετά από 10 χρόνια εγκατάλειψη μπαίνει στη φάση της υλοποίησης αφού σε συνάντηση του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχάλη Ζερβάκη με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας εμπορίου Καινοτομίας και κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη, αποφασίστηκε η αποκατάσταση των φθορών στο κτίριο, η αντικατάσταση της σκεπής και οι εργασίες αξιοποίησης του ισογείου, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η Περιφέρεια θα συνδράμει με 1.700.000 χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης.

 

Στόχος είναι η  Γαλλική Σχολή να λειτουργήσει ως ένα εργαστήριο κατασκευών και καινοτομίας και για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ οι φοιτητές θα μπορούν να δείχνουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματίες στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός τεχνολογικού πάρκου.

Όταν θα ανεγερθεί το τεχνολογικό πάρκο στο Πολυτεχνείο Κρήτης, οι δράσεις της Γαλλικής σχολής θα μεταφερθούν στην Πολυτεχνειούπολη ώστε η Γαλλική Σχολή να λειτουργήσει σε όλους τους ορόφους ως Μουσείο Τεχνολογίας.

Μουσειολογική μελέτη υπάρχει από την Περιφέρεια Κρήτης από το 2018, ενώ οι εργασίες στη Γαλλική Σχολή στη Χαλέπα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2023, εφόσον προηγηθούν οι εγκρίσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης.