Γέμισαν φύκια οι παραλίες των Χανίων – Συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν αλλά και κλαδεύουν τα επικίνδυνα δέντρα

15.05

Γέμισαν φύκια οι παραλίες στο βόρειο μέτωπο των Χανίων. Οι φουρτούνες των προηγούμενων ημερών έβγαλαν στην ακτή μεγάλες ποσότητες από φύκια που απέτρεπαν τους λουόμενους στο να κολυμπήσουν στη θάλασσα, λόγω και της εικόνας αλλά και της δυσάρεστης οσμής.

Τις τελευταίες ημέρες συνεργεία του Δήμου Χανίων καθαρίζουν τις ακτές καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και θα διαρκέσει και τις επόμενες ημέρες αφού η θάλασσα έχει ακόμα τεράστιες ποσότητες και σιγά – σιγά θα τις βγάζει στη στεριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  από την ευρύτερη περιοχή των Αγίων  Αποστόλων, τη Νέα Χώρα, τον Kαλαθά και το Κουμ Καπί έχουν ήδη μεταφερθεί περίπου 20 φορτηγά προς της ΔΕΔΙΣΑ.

Παράλληλα  σήμερα ξεκίνησε και το κλάδεμα στην οδό Χρυσοπηγής των ευκαλύπτων για να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο περιστατικό με την πτώση κλαδιών ή δέντρων, όπως έγινε στο Ηράκλειο το προηγούμενο διάστημα με το θάνατο ενός ανυποψίαστου δικυκλιστή με τον κ. Τσουπάκη να τονίζει ότι αυτό δεν ήταν η αφορμή.

Εν τω μεταξύ χτες το βράδυ, κλαδιά έπεσαν στο πάρκο Πολυχρονίδη στη Νέα Χώρα, ευτυχώς ώρα που δεν έπαιζαν παιδιά στο σημείο και σήμερα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε γενικότερο καθαρισμό.

Τα κλαδέματα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες για να αρθεί η επικινδυνότητα από γερασμένα ή ξεραμένα δέντρα.