Γέμισε συνθήματα η λεωφόρος Κουντουριώτη στο Ρέθυμνο

19.30

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία, και η λεωφόρος Κουντουριώτη στο Ρέθυμνο τα δικά της πολλά συνθήματα. Έξω από το Δημαρχείο, σε τοίχους τραπεζών, στον ΟΤΕ, σε σπίτια, σε μνημεία. Η πορεία της Πέμπτης στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης πέρασε από τη λεωφόρο και κάποιοι άφησαν το σημάδι τους όπου βρήκαν ελεύθερο χώρο.

Τα συνθήματα είναι παντού ακόμα και σε σκάλες. Η δημόσια περιουσία καταστρέφεται ως μέσο έκφρασης των πολιτικών μηνυμάτων κάποιων προς την εξουσία. Η περιποιημένη και καλαίσθητη πόλη πάει περίπατο στην Ελλάδα της κρίσης.

Συνεργεία του δήμου, έσπευσαν να καλύψουν τα γκράφιτι έξω από το κτήριο του Δημαρχείου. Ωστόσο, δεν έγινε το ίδιο και στα υπόλοιπα σημεία όπως οι προσόψεις των καταστημάτων και του ΟΤΕ.

Να θυμίσουμε ότι πριν από δύο ημέρες κάποιοι οι οποίοι με το που είδαν κάτι καθαρό έσπευσαν να το χαλάσουν. Έγραψαν αριθμούς με μαύρο και κόκκινο σπρέι στα παγκάκια και στις πινακίδες της πλατείας  στην οδό Δημοκρατίας, μπροστά από το παλαιοντολογικό μουσείο Ρεθύμνου, πριν καλά – καλά το νέο έργο παραδοθεί. Ποιος πληρώνει για κάθε φορά που πρέπει δημόσιος χώρος να βαφτεί λόγω γκράφιτι ξανά και ξανά; Όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες.