Γιατί οι Απόκριες εκτοξεύουν τη σεξουαλικότητα;

19.30

Οι μεταμφιέσεις και οι αλλαγές ρόλων διεγείρουν πολλά ζευγάρια, κάνοντας τη λίμπιντο να… πιάσει ταβάνι! Οι ειδικοί εξηγούν γιατί οι Απόκριες είναι μια από τις πιο σέξυ περιόδους

Γιατρός και νοσοκόμα, γατούλα, διάβολος, δεσμοφύλακας, καθηγήτρια και μαθητής… Οι επιλογές ατέλειωτες, αρκεί να υπάρχει φαντασία…

Όσο κι αν κάποιοι λατρεύουν να τις μισούν, οι Απόκριες ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ζήσουν λίγο σαν κάποιοι άλλοι και, ξεθαρρεύοντας, να γίνουν και λίγο πιο kinky στην ερωτική αρένα. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνουν οι μεταμφιέσεις και διεγείρουν τα πιο μύχια ένστικτα;

Σύμφωνα με την κ.Ελεάνα Ελευθερίου, ψυχοθεραπεύτρια – κλινική θεραπεύτρια σεξουαλικών διαταραχών: ”Η φαντασίωση είναι ένα φανταστικό σενάριο, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σεξουαλικότητα και βασισμένο στο υποσυνείδητό μας, το οποίο περιέχει τις ασυνείδητες ή απωθημένες επιθυμίες μας”.

Στο πλαίσιο αυτό, συντελείται ένας συμβιβασμός μεταξύ ενορμήσεων και ηθικών απαγορεύσεων, που εμφανίζεται με συμβολικό τρόπο και χρειάζεται αποκωδικοποίηση (όπως συμβαίνει και με τα όνειρα). Οι ειδικοί αναφέρουν, σύμφωνα με το iatropedia, ότι οι φαντασιώσεις συνήθως λειτουργούν διεγερτικά, εμπλουτίζοντας την ερωτική ζωή και επομένως ανανεώνουν τις ερωτικές συνευρέσεις – στοιχεία, δηλαδή, που ενδεχομένως δημιουργούν ενδιαφέρον στην ερωτική συνεύρεση.

Σύμφωνα με την κ.Ελευθερίου μέσω μιας συγκεκριμένης ένδυσης, μπορούμε να μπούμε σε έναν διαφορετικό ρόλο, να γίνουμε κάποιοι άλλοι και το σεξ να είναι (ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να γίνει) όπως ακριβώς το έχουμε φανταστεί. Εξάλλου ανέκαθεν η στολή θεωρείτο ένας «φετίχ», το οποίο προκαλούσε διέγερση.

Όπως εξηγεί η κ.Ελευθερίου, αυτό συμβαίνει γιατί παραπέμπει σε συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες, που έχει ο καθένας από εμάς, όπως είναι η πειθαρχία, η επιβολή ή η υποταγή, και οι οποίες – έως έναν βαθμό – προσθέτουν ενδιαφέρον και επομένως παραπάνω ερωτισμό στο σεξουαλικό παιχνίδι. Κατά παρόμοιο τρόπο λειτουργεί στην ερωτική μας διάθεση και η επιλογή του μέρους που θέλουμε να κάνουμε σεξ.

Ενδεικτικά η Debra Macleod, συγγραφέας του βιβλίου ”The Fantasy Sex Deck” αναφέρει ότι οι αγαπημένες στολές των ανδρών για τις συντρόφους τους είναι αυτές της νοσοκόμας, της δασκάλας της αστυνομικίνας, αλλά και της Στρουμφίτας!

http://healthmag.gr/