Γλέζος σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ: Να ψηφίσετε

19.50

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα απηύθυνε ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την παρότρυνση του γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα να ρίξουν στην κάλπη άκυρο ψηφοδέλτιο. 
 
Ο κ. Γλέζος τους αποκαλεί φίλους και συναγωνιστές και τους ζητάς να μην αφήσουν το άκυρο «να ακυρώσει το μέλλον της πατρίδας μας»
 
«Το "όχι" τιμά την ιστορία του ΚΚΕ. Η επιλογή του "όχι" εκ μέρους των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δεν σας αποδυναμώνει, δεν είναι ψήφος ενάντιά σας. Κάθε άλλο. Είναι επιλογή που δεν αντίκειται στην ιστορία και τη στρατηγική του ΚΚΕ, όπως αυτή έχει διαχρονικά καταγραφεί. Αντίθετα την ενισχύει», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να στείλει στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο «που δεν χωράει παρερμηνείες και που γράφει: “Όχι” στην πρόταση Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ. “Όχι” στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την Ε.Ε, με το λαό στην εξουσία».
 
Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Γλέζου: 
 
Φίλοι και συναγωνιστές,
 
Ο Ελληνικός λαός, η χώρα μας, βρίσκεται κάτω από έναν απόλυτο εκβιασμό των «εταίρων» και δανειστών της, που έχει τα χαρακτηριστικά οικονομικού πολέμου. Κανένας μας δεν μπορεί να παίρνει ίσες αποστάσεις. Το δημοψήφισμα της Κυριακής έχει ένα συγκεκριμένο δίλημμα: «ΟΧΙ» στην πρόταση των δανειστών ή «ΝΑΙ» στις αξιώσεις τους.
 
Σας απευθύνω έκκληση, δεν σας καλώ ?άλλωστε δεν έχω δικαίωμα να σας καλώ, σεβόμενος τις αρχές σας και την πολιτική σας ιστορία? να πάρετε θέση επιλέγοντας το ΟΧΙ, ακόμα κι αν από τη δική σας πολιτική σκοπιά θεωρείτε εκβιαστικό το δίλημμα.
 
Τυχόν επικράτηση του ΝΑΙ θα σηματοδοτήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση στις πιο ακραίες και πιο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές. Ένα τέτοιο ΝΑΙ δεν πρέπει να επιτρέψετε και εσείς με την ιστορία σας να επικρατήσει.
 
Το ΟΧΙ τιμά την ιστορία του ΚΚΕ. Η επιλογή του ΟΧΙ εκ μέρους των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δεν σας αποδυναμώνει, δεν είναι ψήφος ενάντιά σας. Κάθε άλλο. Είναι επιλογή που δεν αντίκειται στην ιστορία και τη στρατηγική του ΚΚΕ, όπως αυτή έχει διαχρονικά καταγραφεί. Αντίθετα την ενισχύει.
 
Αγαπητοί συναγωνιστές, μην αφήσετε το ΑΚΥΡΟ να ακυρώσει το μέλλον της πατρίδας μας!