ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Χανίων καταγγέλλουν πολυεθνική για κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις

08.20

Σε ανακοινωσή του, το Εργατικό Κέντρο Χανίων καταγγέλλει την πολυεθνική CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων σε όλη τη χώρα και την ουσιαστική απόλυση πέρας των 200 υπαλλήλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική και τακτική της πολυεθνικής εταιρία «CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», η οποία ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας 20 καταστημάτων σε όλη την χώρα.

Περισσότεροι από 200 συνάδελφοι εργαζόμενοι, για μια ακόμα φορά  καλούνται να πληρώσουν τους λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς και μάλιστα σε μια εταιρία που δεν φημίζετε για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και διαφημίζετε ως 100% ελληνική.

Εν καιρώ κρίσης οφείλει να προστατέψει ους εργαζόμενούς της και μην τους στείλει στον καιάδα της ανεργίας.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων απαιτεί εδώ και τώρα να δοθεί οριστικό τέλος στα καταστροφικά σχέδια της. Καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρείας και εδώ στα Χανιά να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους, έτσι ώστε να αποκρούσουμε αυτή την λαίλαπα που έρχεται.

Είμαστε μαζί τους , είμαστε παρών και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους. Η ενότητα είναι η δύναμη μας.

Ανακοίνωση και από τη ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική και τακτική της εταιρίας CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία προχωρά σε κλείσιμο 20 καταστημάτων της οδηγώντας στην ανεργία περίπου 250 εργαζόμενους.
 
Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τους λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς και μάλιστα σε μια εταιρία που δεν φημίζεται για τις συνθήκες εργασίας.
 
Είναι καιρός να καταλάβουν οι εργοδότες και ιδίως των πολυεθνικών αλυσίδων, όπως η CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία διαφημίζεται ως 100% Ελληνική, ότι οδηγώντας στην ανεργία εργαζόμενους με μισθούς πείνας καταστρέφει την ίδια την επιχείρηση που στηρίχτηκε με κόπους και θυσίες, του υπό απόλυση προσωπικού της.
 
Η ΓΣΕΕ απαιτεί να μπει εδώ και τώρα οριστικό τέλος στα καταστροφικά σχέδια της εργοδοσίας και θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε μέσο και τρόπο.