Γύρισε πίσω στο Εφετείο Κρήτης, ο Άρειος Πάγος την απόφαση για τον Μανώλη Καλομοίρη

16.23

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από το διπλό φονικό που σόκαρε την κοινωνία των Ανωγείων αλλά και ολόκληρη την Κρήτη όταν στις 2 Μαΐου του 2020 έπεσαν νεκροί ο Λευτέρης Καλομοίρης από τα πυρά του Γιώργου Ξυλούρη, για να ακολουθήσει ο θάνατος του από τον γιο του Καλομοίρη. Μετά την απόφαση του Εφετείου Κρήτης το οποίο έσπασε τα πρωτόδικα ισόβια σε 15 χρόνια κάθειρξη, η υπεράσπιση του Μανώλης Καλομοίρη κατέθεσε αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, η οποία έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο.

 

Ο Άρειος Πάγος επιστρέφει πίσω την απόφαση γιατί όπως τονίζει η κα Σπανάκη, η δικηγόρος του καταδικασθέντα, το δικαστήριο δεν αιτιολόγησε το γιατί δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι ο 33χρονος σήμερα γιος, βρισκόταν εν βρασμό ψυχής όταν τέλεσε το αδίκημα.

 

Έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί από την αρχή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η νέα σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα πρέπει να κάνει δεκτούς τους λόγους της ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης, από τον Άρειο Πάγο.

 

Έτσι πιθανότατα σε λίγους μήνες θα βρεθούν ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης οι δύο οικογένειες η οποία θα κρίνει το ποια θα είναι η τελική ποινή για τον καθομολογίαν δράστη της ανθρωποκτονίας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη.