Η αγροδιατροφή της Κρήτης θα μπορούσε να αποτελέσει το παράδειγμα για όλη την Ευρώπη

15.08

Όσο απομακρυνόμαστε από τουριστικές περιοχές που υπάρχει μαζική κατανάλωση τροφής τόσο γευόμαστε το τι προσφέρει ο τόπος. Για παράδειγμα σε ένα χωριό που ειδικά τις περασμένες δεκαετίες η κυκλική οικονομία εφαρμοζόταν υποδειγματικά, η διατροφή περιλαμβάνει αγνές ποιοτικές τροφές, χωρίς κόστος αφού οι κάτοικοι κατανάλωναν ότι τους πρόσφερε εποχικά η γη, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Αυτό άραγε μπορεί να συμβεί σήμερα; Αυτό αναρωτιούνται οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο διήμερο επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Γεωργο – οικονομολόγων.

Η Κρήτη που υπάρχει πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων μπορεί να θεωρηθεί ως οδηγός στη γεωργική ανάπτυξη σε μια συγκυρία που ανέδειξε ότι μπορεί μια κρίση όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση να οδηγήσουν σε επισιτιστική κρίση από την αύξηση του κόστους.

Η σωστή διατροφή δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες τροφές και προϊόντα και το μυστικό της μακροζωίας που μας προσφέρουν οι παλαιότερες γενιές είναι η ποικιλία στις τροφές και η παραγωγή τους χωρίς τη χρήση χημικών.

Το συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Γεωργο -οικονομολόγων πραγματοποιείται για 182η φορά.