Η φρεγάτα Ύδρα στον Ναύσταθμο Κρήτης – Βίντεο

17.25

Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας η Φρεγάτα Ύδρα αναχώρησε από τη Σαλαμίνα καθώς το ΚΥΣΕΑ έδωσε το πράσινο φως για να κατευθυνθεί προς την Ερυθρά Θάλασσα για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Άμυνας, για την διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, που διαταράσσεται από τις επιθέσεις των Χούθι. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από το πρωί η Φρεγάτα Ύδρα είναι δεμένη στον Ναύσταθμο της Σούδας για να αναχωρήσει ώστε να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα η οποία αποτελείται από ένα Ιταλικό αντιτορπιλικό και φρεγάτες από την Γερμανία και από την Γαλλία. Η χώρα μας έχει καταλυτικό ρόλο αφού το στρατηγείο έχει στηθεί στην Λάρισα και η όλη επιχείρηση φέρει τον τίτλο «Ασπίδες».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα τέσσερα Ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία,  θα κινούνται σε σχετικά κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο ώστε να αλληλοκαλύπτονται έναντι κάθε μορφής επίθεσης σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή που ξεπερνά σε μήκος τα 1000 χλμ.

Να σημειωθεί ότι ποικίλες είναι οι αντιδράσεις για την αποστολή της Φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα καθώς εκτιμάται ότι η χώρα μας μπαίνει απέναντι κατά βάση στο Ιράν το οποίο χρηματοδοτεί την Υεμένη. Η ποινικολόγος και αναλύτρια Εθνικών θεμάτων, Ειρήνη Μαρούπα τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη της, πως η χώρα μας έχει πλέον αρκετά ανοικτά μέτωπα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Ρωσία, τις σχέσεις της με την Τουρκία και δε χρειάζεται να ανοίξει ακόμα ένα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επιχείρηση Ασπίδες αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου τρεις μήνες.