Η Κτηματική Υπηρεσία αύξησε τις τιμές στις παραλίες – Αντιδρούν Δήμοι

16.37

Ως δυσβάσταχτο χαράτσι χαρακτηρίζουν οι Δήμοι Καντάνου και Σελίνου και ο Δήμος Αποκορώνου στα Χανιά, την αύξηση στα ποσά της παραχώρησης των παραλιών για διάφορες χρήσεις από την κτηματική Υπηρεσία. Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης σημειώνει οι αυξήσει αυτές είναι σημαντικές καθώς σε κάποιες περιπτώσεις καλούνται επιχειρηματίες να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

Ανάλογη είναι η εικόνα στον Δήμο Καντάνου Σελίνου, όπου εκεί οι διαφορές στους κοινόχρηστους χώρους και τις παραλίες είναι πολύ μεγάλες αφού ξεκινούν από 8 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και φτάνουν τα 40 με αυξήσει που ξεπερνούν και το 54%.

Η Κτηματική Υπηρεσία αιτιολογείς τις συγκεκριμένες αυξήσεις λέγοντας πως τα ποσά αυτά θα είναι σταθερά για την επόμενη τριετία και ουσιαστικά δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαλόγου, αφού όποιος δεν τα πληρώσει ουσιαστικά δε θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις παραλίες για ομπρελοκαθίσματα ή θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους καθώς κατά κοινή ομολογία φέτος ο τουρισμός δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα κέρδη μέχρι στιγμής.