Η νέα ζωγραφική δουλειά της Άννυ Αννίση με τίτλο « Η συνάντηση με το μπλε» Θάλασσες

15.28

Από τις 24 έως και 30 Οκτωβρίου στο χαμάμ της οδού Κατρέ η Άννυ Αννίση μας παρουσιάζει τη νέα της ζωγραφική δουλειά με τίτλο « Η συνάντηση με το μπλε» Θάλασσες.

Μέσα από μία εκθεσιακή διαδρομή που ξεκίνησε το 2000 με τις «Πόρτες», μέσα από διαφορετικές τεχνικές και χρωματικές εκφράσεις,   που όμως πάντα αντανακλούσαν και εξέθεταν ένα προσωπικό ταξίδι ζωής και συναισθημάτων, παρουσιάζει αυτή τη φορά στα Χανιά την αφαιρετική της συνάντηση με το μπλε. Ένα χρώμα που δεν υπήρχε στην παλέτα της,  όπως η ίδια λέει.

Μία σειρά έργων, τεχνικής abstract, με κυρίαρχο το μπλε της θάλασσας, το μπλε των ονειροπόλων, των δημιουργών. Έργα αφαιρετικά που αφήνουν τη φαντασία να αναγνωρίσει μορφές και σχήματα, να πλάσει τις δικές της συναντήσεις και να ταξιδέψει…

“Όσο περισσότερο προσπαθώ να ζωγραφίσω κάτι «αληθινό», τόσο πιο αφηρημένο γίνεται.
Και καθώς περνάει ο χρόνος, στους πίνακές μου οι αναγνωρίσιμες φυσικές μορφές έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα προσωπικό αφηρημένο λεξιλόγιο σχημάτων, χρωμάτων και μορφών εκφράζοντας συναισθήματα και σκέψεις.

Η συνάντηση με το μπλε έγινε σε ένα ταξίδι στις  θάλασσες της ψυχής, των συναισθημάτων της έντασης, αλλά και της γαλήνης.
Βυθίστηκα στο μπλε με όλη την ένταση της φουρτουνιασμένης θάλασσας, με τη μοναδική αίσθηση της ελευθερίας και τη μοναχικότητα της ανεξαρτησίας.
Και το ταξίδι συνεχίζεται. Κάπου εδώ στη στροφή ενός καλοκαιριού η συνάντησή μου με το μπλε έμελλε να γίνει και συνάντηση μαζί σας”

Έκθεση ζωγραφικής

Άννυς Αννίση

H συνάντηση με το μπλε“ Thalasses

Οθωμανικό λουτρό (χαμάμ) οδού Κατρέ

Εγκαίνια Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 19:30

Διάρκεια έκθεσης 24-30 Οκτωβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας  Δευτέρα – Πέμπτη 18:00-22:00

Παρασκευή – Κυριακή 10:30 -14:00 @ 18:00 – 22:00

 

 

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων,

του Δήμου Χανίων και του Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.