Η Βιέννη μέσα από τα μάτια μιας Ελληνίδας blogger. The Viennese Girl

19.44

Ήταν το καλοκαίρι του 2011 οταν η Σήλια αποφάσισε να αλλάξει τη ζωη της και να πραγματοποιησει τα ονειρα της.

Πήγε στη Βιέννη για διακοπές, έμεινε εκεί και δημιούργησε ένα επιτυχημένο και πανέμορφο blog. Τόλμησε και έκανε το επόμενο βήμα χρειάστηκε  δουλειά, αφοσίωση και υπομονή και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Η Σήλια δημιούργησε το The Viennese Girl και κατάφερε να μας σαγήνευσει, μας ταξίδεψε μέσα απο τις φωτογραφίες της. Κάθε της κλικ μας μαγεύει παρουσιάζοντας μας μέρη γνώριμα ή άγνωστα με ένα μοναδικό τροπο.

Απόλυτα ειλικρινής με όνειρα και με ρομαντισμό που μας συνεπαίρνει η Σηλια μίλησε στο neatv.gr για τις σκέψεις και τα ονειρά της.

Πως πήρες την απόφαση να φύγεις από την Ελλάδα;
Πάντως όχι λόγω οικονομικής κρίσης. Το ήθελα εδω και καιρό και έψαχνα για ευκαιρία. Οπότε το καλοκαίρι του 2011 που δεν δούλευα, προτίμησα αντί για να κάνω διακοπές στο νησί μου στην Σάμο, να πάω για 3 μήνες στην Βιέννη. Μετά μου άρεσε τόσο πολύ, που αποφάσισα να μείνω περισσότερο. Εδω και 4 χρόνια λοιπόν είμαι κάτοικος Βιέννης.

around-vienna-6

Γιατί επέλεξες την Βιέννη ;
Επελέξα την Βιέννη λογω της γλώσσας. Ήξερα ήδη γερμανικά και ήθελα να τα βελτιώσω. Δεν ήθελα να πάω στην Γερμάνια γιατί είχα ήδη περάσει ένα μήνα στο Βερολίνο, το Αμβούργο μου φαίνονταν πολύ μακριά και το Μόναχο πολύ ακριβό. Στην Βιέννη δεν είχα έρθει ποτέ και είχα ακούσει από πολλούς φίλους ότι είναι πολύ ωραία πόλη.
Vienna moments (5)Πως είναι να ζει μια ελληνίδα στη Βιέννη;
Είναι περίεργα αλλά δεν ισχύει αυτό μόνο για εμένα. Αφορά όλους όσους αφήνουν την χώρα τους και πάνε να ζήσουν μακριά από αυτήν. Αν το δούμε γενικά, είναι μια ωραία εμπειρία ζωής.

Ποσό σε έχουν βοηθήσει τα social media στο The Viennese Girl;
Αρκετά αλλά το σημαντικότερο είναι το blog μου γιατί το blog μου ανήκει αποκλειστικά σε εμένα, είναι η δική μου επιχείρηση, το δικό μου δημιούργημα. Τα social media είναι απλά βοηθητικά εργαλεία γύρω από το blog. Δεν μπορείς να βασιστείς στα social media μόνο γιατί μπορεί σήμερα να υπάρχουν και αύριο όχι.

Πως ένιωσες όταν επικοινώνησαν μαζί σου από τον οίκο Channel;
Ήμουν στο supermarket μαζί με μια φίλη μου όταν πήρα το email, και αρχικά δεν το πίστευα. Χρειάστηκα να το δω πολλές φορές για να το πιστέψω και ήταν μια στιγμή που πάγωσαν όλα, ήταν σαν να μην υπήρχε κάνεις και τίποτα γύρω μου. Είναι σίγουρα εντυπωσιακό όταν ένας τόσο μεγάλος οίκος μόδας χτυπάει την πόρτα σου. Θα έλεγα ότι στάθηκα τυχερή.

the-viennese-girl-for-wienerin

Ποιο είναι το όνειρο σου για σένα και ποιο για το The Viennese Girl;
Μου αρέσει αυτό που κάνω και θα ήθελα να συνεχίσω να το κάνω για όσο περισσότερο γίνεται. Θέλω να ασχοληθώ με την φωτογραφία πιο επαγγελματικά και σε διεθνές επίπεδο και θέλω να συνεχίσω να ταξιδεύω. Όσο για το The Viennese Girl blog είναι φυσικά ευχάριστο όταν υπάρχει αναγνωρισημότητα, όταν βλέπεις ότι η δουλειά που κάνεις αναγνωρίζεται και δεν πάει χαμένη.

Τι είναι μόδα για σένα;
Για μένα μόδα δεν υπάρχει. Αυτό που λένε πολλές φορές «αυτό είναι στην μόδα» μου χτυπάει κάπως άσχημα. Δεν θα αγοράσω κάτι με βάση αν είναι στην μόδα, δεν ακολουθώ την μόδα.

Ποιο είναι το ταξίδι των ονείρων σου.
Ονειρεύομαι μακρινούς εξωτικούς προορισμούς, όπως το Μπαλί, τις Σεϋχέλλες, και την Κούβα.

 

IMG_0614

miami-travel-tips-3