Ιεράπετρα – Την αστυνομία περιμένει ο εργολάβος και ξεκινά να γκρεμίζει

17.10

Αντίο θα πρέπει να πουν οι ιδιοκτήτες στις επιχειρήσεις τους όσα χρόνια και αν αυτές λειτουργούν στον αιγιαλό αφού όπως είναι γνωστό ξεπάγωσαν οι κατεδαφίσεις και δόθηκαν στους εργολάβους οι χρηματοδοτήσεις.

Η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη απαντώντας στον σύλλογο καταστηματαρχών της Ιεράπετρας οι οποίοι δεν κέρδισαν δικαστικά τη σωτηρία των επιχειρήσεων τους στον αιγιαλό, λέει ότι τα πρωτόκολλα κατεδάφισης θα εφαρμοστούν κανονικά παρά τις υποδείξεις παλιάς δημοτικής αρχής, η οποία επικαλούνται ότι τους είχε πει πριν αρκετά χρόνια το τι μπορούν να τοποθετήσουν στην άμμο.

Καμία μελέτη ανάπλασης παραλιακής ζώνης δε μπορεί να εφαρμοστεί με αυθαίρετες κατασκευές. Αυτές θα πρέπει να απομακρυνθούν λέει η κα Κοζυράκη και μετά ο οποιοσδήποτε αρμόδιος φορέας είτε είναι Δήμος είτε περιφέρεια μπορεί να προχωρήσει σε μελέτες. Τα μηχανήματα πάντως περιμένουν το πράσινο φως από την αστυνομία, για να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις στην Ιεράπετρα.

Τα πρωτόκολλα κατεδάφισης είναι αρκετά με πρωταθλητές τους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου για την Κρήτη. Η λίστα είναι συγκεκριμένη τονίζει η κα Κοζυράκη και ο εργολάβος θα κατεδαφίζει με τη σειρά, το ένα αυθαίρετο μετά το άλλο.

Τέλος, η κα Κοζυράκη τονίζει ότι το Σύνταγμα έχει αυστηρούς νόμους και προστατεύει το περιβάλλον. Οι αδειοδοτήσεις είναι νόμιμες αλλά το τι γίνεται στην πορεία το Κράτος δεν το ελέγχει και βασίζεται σε τυχόν καταγγελίες.