Η γιορτή του ελληνικού χορού στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

13.40
Δεκατρία χρόνια συνεχούς παρουσίας συμπληρώνει εφέτος το Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων , γνωστό και ως η μεγάλη γιορτή του σύγχρονου ελληνικού χορού. Η εφετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί αποκλειστικά στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (κεντρική σκηνή, γκαράζ, black box) από τις 9 ως τις 29 Ιουνίου και οι διοργανωτές καλούν τους φίλους της τέχνης της κίνησης να γιορτάσουν, ν΄απολαύσουν αλλά και να ενημερωθούν για τις αναζητήσεις των Ελλήνων χορογράφων. Εξήνα ένας συνολικά δημιουργοί- μέλη του σωματείου και ανεξάρτητοι- με 42 ομάδες  θα παρουσιάσουν έργα απ΄όλο το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού χορού.
 
«Οι Ελληνες χορογράφοι, χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, δραματουργοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, φωτιστές και φωτογράφοι, παρά την έλλειψη πόρων, μόνιμης στέγης και χρημάτων, την ανυπαρξία χορηγιών κ.λ.π, δεν εγκαταλείπουμε το όραμά μας. Είμαστε εδώ για άλλη μια χρονιά, για να δείξουμε τα χρώματα και τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής χορευτικής δημιουργίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Γάλλιας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι συμμετέχοντες χορογράφοι προσφέρουν τα έργα τους στο Φεστιβάλ χωρίς αμοιβή. «Μόνη ανταμοιβή όλων μας, η χαρά της συμμετοχής, στην ετήσια αυτή γιορτή του Σύγχρονου Ελληνικού Χορού και η επικοινωνία με σας» τονίζει και πάλι ο Πέτρος Γάλλιας.
 
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ είναι οι εξής: Ιασις, Luna Park, Ηχόδραμα, Αθανασία Κανελλοπούλου, YELP Danceco, Δαγίπολη, Ακτίνα, Ελιξ-Εννιάμορφο, Ευγενία Σιγαλού, Trio AA, Μίνα Ανανιάδου, Dancevacuum, Indigo Fera, ΜΥΙΑ, Υπέρ Ορίων, Altius, Aleajactaest, 7ο Βήμα, Nimis, Aniline Dancetheater, SaLtaTor, Footsteps, Φωτοσκίασις, On/Off, Ηρος Αγγελος/ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, Index Animi, Στίγμα, Inter Se Onus, Soyuz, Creo-Ρέον (Koλεκτίβα Now is now), Λυδία Λίθος, Dance Factory, Συν-κίνηση, Λάθος Κίνηση, Resdance, Intravenous, Ditto, Asomo4, Περιηγητές, Detour, Κι αν Πέσω.
 
Εφέτος, για δεύτερη χρονιά, παράλληλα με τις παραστάσεις στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης το Φεστιβάλ Χορού φιλοξενείται και στην Θεσσαλονίκη, στα θέατρα Ανετον και Κήπου, από τις 12 ως τις 29 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 15 ομάδων.

tovima.gr