Ικανοποίηση για την ποινή του προπονητή από τον Άγιο Νικόλαο – Πως τα παιδιά ξετύλιξαν το κουβάρι..

16.27

Ένοχος για ένα κακούργημα και 7 πλημμελήματα κρίθηκε ο 47χρονος προπονητής Τάε Κβο Ντο ο οποίος δικάστηκε από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Μετά από μαραθώνια διάσκεψη, η έδρα αποφάσισε την ενοχή του για ασέλγεια σε βάρος μιας αθλήτριας του σε βαθμό κακουργήματος και για τις υπόλοιπες 7 κατηγορίες, ένοχο σε βαθμό πλημμελήματος. Μία ένορκος μειοψήφησε κρίνοντας ότι έπρεπε να κηρυχτεί αθώος.

Το δικαστήριο του επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 12 ετών και 4 μηνών χωρίς αναστολή καθώς δεν έπεισε την έδρα ότι οι κατηγορίες είναι μια σκευωρία σε βάρος του, ικανοποιώντας τις οικογένειες των θυμάτων.

Στον 47χρονο προπονητή αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς. Να θυμίσουμε μεταξύ άλλων ότι αθλητές του κατήγγειλαν ότι τους έβαζε να του κάνουν μασάζ και εκείνος αυτοϊκανοποιούνταν.

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε από την καταγγελία μικρών παιδιών στις αρχές του Αγίου Νικολάου ότι πιέζονται να πάνε για προπόνηση από τους γονείς τους.

Η κα Σπανάκη έστειλε ένα μήνυμα στους γονείς να ακούν τα παιδιά τους και να παρατηρούν ξαφνικές αλλαγές στα παιδιά τους καθώς η κακοποίηση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτυπώνεται στη συμπεριφορά τους.