Ηλικιωμένος για τη μονάδα: “Μου έπαιρναν το κουδούνι για μην τις ενοχλώ” – Απερίγραπτες καταστάσεις

16.43

Το ζεστό του φαγητό και τη θαλπωρή της επί 49 χρόνια συζύγου του και της οικογένειας του στερήθηκε για 3 μήνες ο 75χρονος κύριος Χρήστος Δερμιτζάκης. Λόγω ενός χειρουργείου της γυναίκας του και δικών του κινητικών προβλημάτων έπρεπε να φιλοξενηθεί στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων μέχρι εκείνη να αναρρώσει πλήρως, ώστε να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Αυτοί οι τρεις μήνες όμως ήταν αρκετοί για να ζήσουν απερίγραπτες όπως λένε καταστάσεις από την υγιεινή μέχρι το ανύπαρκτο φαγητό.

Ο κ. Δερμιτζάκης αν εξαιρέσει κάποιος την παραπληγία του είναι μια χαρά και θυμάται πολύ καλά, τα όσα έζησε το 2019. Όταν οι ίδιες οι νοσοκόμες του απομάκρυναν όπως καταγγέλλει το κουδούνι ειδοποίησης από το κρεβάτι του, για να μην τις καλεί και τις ενοχλεί.

Για τους συγγενείς στην τηλεφωνική επικοινωνία, όλα κυλούσαν ομαλά με τον κ. Χρήστο να μη μπορεί να αντιδράσει καθηλωμένος είτε στο καρότσι, είτε στο κρεβάτι.

Η κα Δερμιτζάκη σήμερα χαμογελάει με τον άντρα της στο πλευρό της καθώς κατάφερε να κάνει υπομονή για να περάσουν οι μέρες και να γλυτώσει από το καθημερινό όπως αναφέρουν βασανιστήριο που βίωνε.

Οι δυο τους ανήκουν στους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης γιατί τα έζησαν όλα όσα καταγγέλλονται και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.