Βίντεο: 7.000 στρέμματα κάηκαν στον Αποκόρωνα; Βρήκαν λακκους με εφημερίδες στον Κακόπετρο;

14.25

Στοίχημα με τους εαυτούς τους έχουν βάλει οι Δήμαρχοι Αποκορώνου και Πλατανιά για να βρουν τους εμπρηστές που έκαψαν μεγάλες δασικές  εκτάσεις και περιουσίες κατοίκων στους Δήμους τους. Ο Δήμαρχος Πλατανιά προχώρησε σε νέες καταγγελίες καθώς βρέθηκαν μηχανισμοί πρόκλησης πυρκαγιάς στον Κακόπετρο και γι αυτό στην περιοχή βρέθηκε το ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού από το Ηράκλειο για να ερευνήσει τα σημεία.  
 
 
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για εμπρησμό καθώς εκρήξεις ακούγονταν συνεχώς τη Δευτέρα το μεσημέρι, μετά από την ώρα που η πρώτη εστία έγινε αντιληπτή.
 
Η φωτιά στον Αποκόρωνα δυσκόλεψε και χτες το μεσημέρι τις πυροσβεστικές δυνάμεις αφού υπήρχαν αναζωπυρώσεις με το ελικόπτερο να πραγματοποιεί ρίψεις στο Καλαμίτσι. Τι έχει κάψει μέχρι στιγμής η πυρκαγιά;
7.000 στρέμματα με το 60% από αυτά όπως τονίζει ο Δήμαρχος Αποκορώνου να αφορούν σε γεωργική έκταση και το 40% σε δασική. Εκτός από τις ζημιές στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και της άρδευσης έχουν καεί και 15 οχήματα. Μεγάλη είναι η ζημιά σε ζωικό κεφάλαιο, μέλλισες και αμπέλια.
 
Καμένη γη και στην ευρύτερη περιοχή του Κακόπετρου με χιλιάδες στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη. Η έκταση δεν έχει ακόμη υπολογιστεί καθώς οι αναζοπυρώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα.
 
Οι Δήμαρχοι κάνουν έκκληση στους πληγέντες να σπεύσουν στους Δήμους για να συμπληρώσουν αιτήσεις ώστε να τύχουν αποζημίωσης.
 
Τέλος, ο Δήμος Πλατανιά αναβάλει τις προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάμβαναν χώρα αυτές τις ημέρες σε Σκινέ, Φουρνέ και Λάκκους.