Βίντεο: Να γίνει πάρκινγκ η ΑΒΕΑ ζητά ο Ανδριανάκης. Είναι ακριβά τα οικόπεδα λέει ο Δήμαρχος

13.53

Όπως είναι γνωστό το οικόπεδο που βρισκόταν η ΑΒΕΑ ανήκει σε τράπεζα η οποία προχώρησε σε πωλητήριο της έκτασης  Στο σάιτ της τράπεζας αναφέρεται ότι πρόκειται για δύο συνενωμένα οικόπεδα 2.685 τ.μ. και 1.635 τ.μ. δηλαδή συνολικά περίπου 4 στρεμμάτων τα οποία περιγράφονται ότι βρίσκονται στον αστικό ιστό και στα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σύγχρονες κατοικίες με θέσεις στάθμευσης και αποθήκες.
 
 Ο επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης μόλις είδε το πωλητήριο πήρε θέση για το θέμα υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Χανίων θα πρέπει να δείξει ενδιαφέρον στην απόκτηση της έκτασης για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης που θα εξυπηρετεί την παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι των Χανίων από τη Δυτική πλευρά, μιας και στη Δυτική Τάφρο απαγορεύεται η στάθμευση από την αρχαιολογία.  
 
Σε ότι αφορά στα δύο φουγάρα και το κτήριο που έχουν απομείνει μετά την κατεδάφιση του μεγαλύτερου μέρους του εργοστασίου της ΑΒΕΑ που ήταν το μεγαλύτερο του 19ου αιώνα στο νησί, ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες για την ανάδειξη τους ως νεότερα διατηρητέα μνημεία προχωρούν.
 
Παράλληλα ο κ. Ανδριανάκης τονίζει ότι λύση πρέπει να βρει ο Δήμος και για την Ανατολική Τάφρο καθώς εκεί σταθμεύουν παράνομα και υπό την ανοχή του Υπουργείου Πολιτισμού τα αυτοκίνητα.