Βίντεο: Να μην είναι τα άλογα στον ήλιο λέει ο φιλοζωικός. Τι απαντούν οι αμαξάδες…

14.04

Για μια ακόμα φορά η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία καταγγέλλει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκονται καθημερινά τα άλογα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Η πρόεδρος Αναστασία Μπομπολάκη σημειώνει ότι τα άλογα είναι εκτεθειμένα για πολλές ώρες στον ήλιο και αυτό αντιβαίνει τη νομοθεσία περί ευζωίας των αλόγων.
 
Η κα Μπομπολάκη σημειώνει ότι ξένοι τουρίστες έχουν αναρτήσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο για το θέμα και αυτό δυσφημίζει τον τόπο αλλά και τη χώρα γενικότερα.
 
Η απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους αμαξάδες οι οποίοι τονίζουν ότι τα άλογα τους τα σέβονται και δεν τα ταλαιπωρούν καθώς τηρούν τον κανονισμό για την παραμονή τους στο λιμάνι που είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 20:30 το βράδυ.
 
Η κα Μπομπολάκη υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνει άμεσα μια σύσκεψη παρουσία των εμπλεκομένων φορέων για να βρεθεί μια λύση, διαφορετικά οι φιλοζωικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε ενέργειες ακτιβισμού στο Ενετικό Λιμάνι, για να προστατευτούν τα ζώα.
 
Πάντως η νομοθεσία προβλέπει για τους ιδιοκτήτες των ζωήλατων οχημάτων να έχουν έναν πλήρη φάκελο τόσο από το μηχανολογικό όσο και από κτηνίατρο προκειμένου να πάρουν άδεια για να κυκλοφορούν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Χανίων έχουν ελεγχθεί οι φάκελοι των αμαξάδων όμως σε ότι αφορά στο χρόνο εργασίας των ζώων, υπάρχει κενό καθώς δεν προσδιορίζεται από τον νόμο.