Βίντεο: Άγνωστος άφησε τα κουτάβια του σε άλλον ιδιοκτήτη… στην Αγία Μαρίνα στα Χανιά.

18.59

Αυτά τα χαριτωμένα κουταβάκια που είναι περίπου δύο μηνών εγκαταλείφτηκαν στην αυλή του κ. Σπύρου Σγουράκη στην Αγία Μαρίνα πριν από τρεις ημέρες. Προφανώς ο ιδιοκτήτης τους σκέφτηκε αφού δεν τα θέλω στη δική μου αυλή μήπως να τα αφήσω σε κάποιον άλλον; Και ότι γίνει. Αρκεί που έφυγαν από πάνω μου.  
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι αφήνουν κουτάβια που δεν τα θέλουν στο σπίτι του κ. Σγουράκη. Μπορεί ο ίδιος να έχει σκύλο και γάτες αλλά αυτό δεν σημαίνει, όπως και για οποιονδήποτε φιλόζωο, ότι θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες κάποιου άλλου. 
 
Τα δύο κουταβάκια είναι θηλυκά και το ένα αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μάτι του. Ο κ. Σγουράκης κάνει έκκληση σε όποιον επιθυμεί να τα υιοθετήσει να έρθει σε επαφή μαζί του, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να τα κρατήσει.
 
Αντιμέτωπη με το ίδιο πρόβλημα έχει έρθει και η κα Δέσποινα Καστρινάκη. Τα 3 σκυλιά που είχε έγιναν 6 επειδή κάποιοι δεν ήθελαν τα σκυλιά τους και της τα εγκατέλειψαν.
 


 
Εν τω μεταξύ, ο Άλεξ το σκυλάκι που είναι τυφλό βρήκε τη ζεστή αγκαλιά που έψαχνε. Μια οικογένεια που ζει στα Χανιά, τον υιοθέτησε μόλις είδε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης.
 
Πλέον ο Άλεξ είναι μέλος της οικογένειας και όπως λέει και ο μικρός Παναγιώτης το ότι δεν βλέπει δεν του στερεί τα δικαιώματα που έχουν όλα τα ζώα.
 
Όλα τα προβλήματα της εγκατάλειψης θα είχαν λυθεί αν οι ιδιοκτήτες των ζώων ήταν πιο υπεύθυνοι και αν η Πολιτεία παρείχε τις απαραίτητες υποδομές.
 
Σε ότι αφορά στους Δήμους των Χανίων το Δημοτικό Κτηνιατρείο και καταφύγιο υπάρχει στο επίπεδο των δεσμεύσεων…