Βίντεο: Βάμβουκας: «Κερδίσαμε τον αγώνα» – Μαρινάκης: «Όλα είναι στον αέρα»

15.28

Για κανόνες που επιτέλους μπαίνουν στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας μετά την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που μειώνει τους κοινόχρηστους χώρους στο Ενετικό Λιμάνι κατά 1.550 τ.μ. Το ΚΑΣ κατέληξε στην παραχώρηση 2.600 τ.μ. με σκίαση, με το σύνολο των κοινόχρηστων να φτάνει από τα 6.100 τ.μ. στα 4.550 τ.μ.
 
 Οι καταστηματάρχες του ενετικού λιμανιού από την πλευρά τους έκαναν λόγο για ελλιπής μελέτες πάνω στις οποίες πάρθηκε η απόφαση του ΚΑΣ, ενώ ο πρόεδρος Σταύρος Μαρινάκης σημειώνει ότι εγγράφως προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι. Ούτε η απόφαση, ούτε μια μελέτη που να προσδιορίζει πόσα τετραγωνικά μέτρα αναλογούν σε κάθε επιχείρηση.
 
 
Σε ότι αφορά στη διαδικασία, πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση του ΚΑΣ, να πάει για υπογραφή από την Υπουργό Πολιτισμού, ενώ στη συνέχεια θα επικαιροποιηθεί η μελέτη του Δήμου Χανίων για τα σκιάδια.  Επιδίωξη του Δήμου είναι στα τέλη του Φεβρουαρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε ο καθένας να γνωρίζει τι μπορεί να κάνει στην επιχείρηση του.
 
Η προσαρμογή είναι απαραίτητη σημείωσε ο Τάσος Βάμβουκας κάνοντας έκκληση παράλληλα στους καταστηματάρχες να μην καθυστερήσουν τη διαδικασία με ενστάσεις και δικαστικές διαμάχες.
 
Τέλος, προκειμένου ο Δήμος Χανίων να δώσει κίνητρο στους καταστηματάρχες να προχωρήσει στις αλλαγές, ο Δήμαρχος ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα προτείνει τη μείωση κατά 70% στα δημοτικά τέλη του 2019 όσων καταστηματαρχών προχωρήσουν στις αλλαγές των σκιαδίων τους.