Βίντεο: Αναστάτωση στην 1η ΜΑΛ. Καταδρομέας άνοιξε πυρ και έφυγε με το όπλο του…

10.41

2 ριπές εντός του στρατοπέδου του Μάλεμε στις 10:30 το πρωί χτύπησαν τον συναγερμό στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών. Ένας στρατεύσιμος εγκατέλειψε την υπηρεσία του, ενώ εκτελούσε τη σκοπιά του και έκανε χρήση του όπλου του. Γέμισε το Μ16 και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι εκείνη την ώρα συνθήκες, πυροβόλησε εναντίον του κτηρίου. Ευτυχώς σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός.
 
Πρόκειται για έναν 25χρονο καταδρομέα ο οποίος αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή. Πήδηξε τη μάντρα του στρατοπέδου, μαζί με το όπλο του και στη συνέχεια βρήκε ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκε, κινούμενος δυτικά του στρατοπέδου.
 
Για τον εντοπισμό του ενημερώθηκε το σύνολο των αρχών, στρατός, αστυνομία αλλά και λιμενικό. Μετά από λίγη ώρα οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε αφήσει το όπλο του ενώ τον ίδιο τον ακινητοποίησαν πεζό στην περιοχή περίπου των Καμισιανών.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στρατού:

"Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ(ΚΔ) Α.Π της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού «Νικολάου Αποστολάκη», και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.

Ο εν λόγω στρατιώτης συνελήφθη από την ΕΛΑΣ.
Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται από τα αρμόδια όργανα."

 
Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό ενώ οι ίδιοι το πρωί δεν άκουσαν τους πυροβολισμούς από το στρατόπεδο.
 
Ο 25χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο, όπου έσπευσε και η διοίκηση της 1ης Μοίρας αλεξιπτωτιστών για να μάθει τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον στρατεύσιμο σε αυτήν την ενέργεια.

Ευαγγελία Ξηρουχάκη