Βίντεο: Αντί για 30 θα προσλάβουν 4 για τις φυλακές του νησιού…

12.49

Για περίπου 30 προσλήψεις στις φυλακές της Αγυιάς έκανε λόγο πριν λίγες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής από τα Χανιά. Ο πίνακας της προκήρυξης 6Κ/2018 δόθηκε στη δημοσιότητα και προβλέπονται μόνο 2 ενώ για το νησί συνολικά είναι 4! Πάντως η πολυαναμενόμενη προκήρυξη απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Οι αιτήσεις υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες υποψηφίων από όλη την χώρα.
 

Μετά από έναν και πλέον χρόνο που περίμεναν αρκετοί να βγει η προκήρυξη για την πλήρωση των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, έγινε το πρώτο βήμα και εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η προκήρυξη 6Κ/2018. Οι θέσεις είναι συνολικά 588 μόνιμων υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
Από αυτές, οι 24 προορίζονται για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 7 για την Τεχνολογική, ενώ η «μερίδα του λέοντος» θα διατεθεί στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 557 θέσεις.
Για τις φυλακές της Κρήτης οι θέσεις είναι μόνο 4. Συγκεκριμένα
 
1 θέση ψυχιάτρου στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων
1 θέση σωφρονιστικού υπαλλήλου στην Αγροτική Φυλακή Αγυιάς
1 θέση νοσηλευτή στις φυλακές Αλικαρνασσού
1 θέση νοσηλευτή στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων
 
Σίγουρα οι θέσεις αυτές δεν είναι αρκετές για να λειτουργήσουν όλες οι πτέρυγες της φυλακής υψίστης ασφαλείας στα Χανιά.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα προσληφθούν σωφρονιστικοί υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, υπάλληλοι φύλαξης και προσωπικό φρούρησης.
Για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και το προσωπικό φρούρησης, τίθεται όριο ηλικίας και το κριτήριο του αναστήματος.

Η τελική επιλογή θα γίνει αφού διεξαχθούν αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνικά τεστ.

Οι ενδιαφερόμενοι για θέσεις ιατρών, θα πρέπει να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, άδεια χρήσης τίτλου γενικής ιατρικής, να έχουν εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου και να είναι μέλη ιατρικών συλλόγων.
Για τους νοσηλευτές, είναι απαραίτητη η άδεια άσκησης επαγγέλματος και η ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Στους διοικητικούς «μετράει» η εμπειρία, η γνώση ξένων γλωσσών και χρήσεις Η/Υ
 
Υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ, τόνιζαν στο workenter ότι, για τον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι αιτήσεις θα προσεγγίσουν Τις 40.000.