Βίντεο: Απέκτησαν όνομα δύο αμφιθέατρα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Τιμή στους…

15.08

Η συμβολή του Μανούσου Μανουσάκη και του Γιώργου Κατσανεβάκη στην ίδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης τιμήθηκε από το ίδρυμα με την oνοματοδοσία δύο σύγχρονων αμφιθεάτρων με τα ονόματα «Μανούσου Μανουσάκη» και «Γεωργίου Κατσανεβάκη» . Το πρωί πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση στην Πολυτεχνειούπολη και αποτελεί ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου, καθώς οι δύο τους συνέβαλαν στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του.
 
Απέκτησαν όνομα δύο αμφιθέατρα που λειτουργούν από το 2015 στο Πολυτεχνείο Κρήτης . Το εκπαιδευτικό ίδρυμα θέλησε να τιμήσει δύο άτομα που συνέβαλαν στην ίδρυση του. Πρόκειται για τον εκλιπόντα Μανούσο Μανουσάκη, εν ζωή δημοτικό σύμβουλο Χανίων και τον νυν Αντιπρόεδρο της ΑΝΕΚ Γιώργο Κατσανεβάκη.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν τα παιδιά του Μανούσου Μανουσάκη με την κόρη του να εκφράζει την συγκίνηση της που οι προσπάθειες του πατέρα της και άλλων ανθρώπων των δεκαετιών του 50 και 60 οδήγησαν στην ίδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1977.
 
Ο αντιπρύτανης Μιχάλης Λαγουδάκης στην ομιλία του περιέγραψε την αρχιτεκτονική των αιθουσών με τη σύμβαση του έργου να υπογράφεται το 2007 προϋπολογισμού περίπου 5,5 εκατ. ευρώ ,  τον εργολάβο να κηρύσσεται έκπτωτος το 2012 και το έργο να ολοκληρώνεται τελικά 3 χρόνια μετά, από ιδίους πόρους του πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς υπήρχε η ανάγκη για μεγάλα αμφιθέατρα, λόγω αύξησης του αριθμού των εισακτέων φοιτητών.  
 
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Β. Βαγιωνάκη και Α. Μπαλωμενάκης, πρώην πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, καθηγητές και φοιτητές.