Βίντεο: Απλήρωτη η φαρμακοποιός του ΕΟΠΥΥ εδώ και 5 μήνες… Λέει αντίο

13.07

5 μήνες χωρίς πληρωμή και μάλιστα με μπλοκάκι. Αυτή είναι η πραγματικότητα για την συμβασιούχο φαρμακοποιό του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά. Η ίδια είχε υπογράψει 12μηνη σύμβαση και στις αρχές του χρόνου ήρθε να στελεχώσει το φαρμακείο μαζί με τον μόνιμο φαρμακοποιό. Όμως ο Οργανισμός όλο αυτό το διάστημα δεν πλήρωσε τους μισθούς της και η φαρμακοποιός αναγκάστηκε να προσβάλει τη σύμβαση και να διακόψει τη συνεργασία.
 
 
Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ για αυτήν την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων της φαρμακοποιού; Ότι για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
 
Το φαρμακείο φιλοξενείται στο Κέντρο Υγείας Χανίων στη λεωφόρο Σούδας. Τώρα είναι ξανά μόνος του ο μόνιμος φαρμακοποιός με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις άδειες του και την εξυπηρέτηση των ασθενών.
 
Μπορεί η φαρμακοποιός να φύγει οριστικά αν δεν πληρωθεί όμως το Κέντρο Υγείας Χανίων, μετά από τέσσερα χρόνια απέκτησε γυναικολόγο για τα επόμενα δύο χρόνια.
 

Στα καλά νέα είναι ότι το Κέντρο Υγείας απέκτησε και ψηφιακό εμφανιστήριο για την καλύτερη ποιότητα στις ακτινογραφίες των ασθενών, ενώ επόμενος στόχος είναι και η απόκτηση καρδιολόγου, όμως δεν υπάρχει ενδιαφέρον και από τους ίδιους τους γιατρούς για να προχωρήσουν ενδεχομένως οι προσλήψεις.
 
Τέλος, αλλάζουν και τα ραντεβού για τους παθολόγους και τη συνταγογράφηση καθώς και αυτά πλέον κλείνονται ηλεκτρονικά για να μπει ένα τέλος στην πολύωρη αναμονή των ασφαλισμένων από νωρίς το πρωί.