Βίντεο: Έχασε τη ζωή της η 7χρονη, αλλά τη χάρισε σε άλλους….

13.22

Στο πένθος και τη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 7χρονης που για μέρες αγωνιούσε στη μονάδα εντατικής του ΠΑΓΝΗ για ένα σημάδι ζωής. Η μικρή αυτό το σημάδι τελικά δεν το έδωσε και κατέληξε 10 μέρες μετά τον βαρύ τραυματισμό της σε τροχαίο στο Καστέλι της Μεσαράς στο Ηράκλειο. Να  θυμίσουμε ότι η μικρή επέβαινε στο αυτοκίνητο της οικογένειας μαζί με την μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της στο δρόμο Μοίρες – Άγιοι Δέκα όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με ένα άλλο ΙΧ αυτοκίνητο.
 
Από τη πρώτη στιγμή οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υγείας της καθώς είχε υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις.
 
Όλες αυτές τις μέρες η μικρή έδινε τη μάχη της για να κρατηθεί στη ζωή και παρά τις προσευχές όλων να γίνει ένα θαύμα, αυτό δεν ήρθε για την ίδια. Το θαύμα ήταν τελικά η ίδια η 7χρονη για άλλους συνανθρώπους της αφού η οικογένεια της παρά τη θλίψη της βρήκε το κουράγιο να πάρει την απόφαση να δωρίσει τα όργανα της.
 
Με τη δωρεά αυτή θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν άνθρωποι που μόνο ένα μόσχευμα είναι η τελευταία τους ελπίδα. Ήδη ο εθνικός Οργανισμός  Μεταμοσχεύσεων και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου έχει αναλάβει τη διαδικασία για την δωρεά των οργάνων. Από την παγκόσμια τράπεζα ληπτών στη λίστα ψηλά είναι ασθενείς από την Ουγγαρία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Αυστρία, με τις ομάδες των γιατρών της κάθε χώρας να σπεύδουν για να παραλάβουν τα όργανα για τους ασθενείς τους.

Η μικρή μπορεί να έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων όμως θα αργήσουν να τη συναντήσουν εκείνοι στους οποίους χαρίζει τη ζωή.