Βίντεο: Χωρίς ρεύμα για 24 ώρες τα Χανιά

14.20

Ο Αύγουστος μπήκε με βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ και με ταλαιπωρία για τους κατοίκους του κέντρου των Χανίων. Στην περίοδο της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης αρκετοί δρόμοι του κέντρου της πόλης έμειναν χωρίς ρεύμα από 4 βλάβες που σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε κεντρικούς υποσταθμούς και υπόγεια καλώδια.
 

Επιχειρήσεις με ευπαθή προϊόντα έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες με τους ιδιοκτήτες να πετούν αλλοιωμένα τρόφιμα, με κάποιους να δουλεύουν με γεννήτριες, ενώ και καταστήματα με διάφορα άλλα είδη από χτες δε μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, τους οποίους έβλεπαν να τους προσπερνούν.
 

Στις 4 τα ξημερώματα αντικαταστάθηκε μετασχηματιστής στην πλατεία Κοτζάμπαση και το ρεύμα αποκαταστάθηκε στη γύρω περιοχή ενώ και σήμερα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονταν σε υπόγειο υποσταθμό για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
 

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε και στις οικίες με τους ιδιοκτήτες να αγχώνονται για το πώς θα συντηρήσουν με τη ζέστη τα τρόφιμα στα ψυγεία και τους καταψύκτες τους ενώ οι συγγενείς ατόμων με ειδικές ανάγκες και μηχανική υποστήριξη οξυγόνου αναγκάστηκαν να τους μεταφέρουν σε συγγενικά σπίτια με ρεύμα ή στο νοσοκομείο Χανίων.
 

Από το μπλακ αουτ δε γλίτωσαν και τα φανάρια σε κάποια σημεία του κέντρου, όπου επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο μέχρι την άφιξη της τροχαίας . Για μια ακόμα φορά ότι αρκετοί οδηγοί δε μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.