Βίντεο: Δεν ισχύουν τα δύο χρόνια προθεσμία για τα σκιάδια στο ενετικό λιμάνι

15.52

Τέλος στις διαφορετικές ερμηνείες του νόμου που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες στη Βουλή και αφορά στα σκιάδια από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής έβαλε το μεσημέρι σε συνάντηση του στο Δημαρχείο Χανίων ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης. Ο κ. Λαμπρίδης ξεκαθάρισε ότι ο νόμος δεν είναι εμπόδιο στην εφαρμογή της μελέτης νωρίτερα των δύο ετών, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.
 
Η ερμηνευτική εγκύκλιος δεν είναι απαραίτητο να εκδοθεί για να συνεχίσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τις διαδικασίες, καθώς δεν αποτελεί προϋπόθεση ωστόσο ο Δήμαρχος θα την περιμένει για να μην υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις.
 
Πότε θα δούμε τη μελέτη να εφαρμόζεται, αφού χρειάζεται πρώτα εγκρίσεις από την Αρχαιολογία, τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων, το ΚΑΣ, το ίδιο το Υπουργείο Ναυτιλίας; Ο Δήμαρχος Χανίων απάντησε ότι ίσως οι πρώτες παρεμβάσεις να γίνουν φέτος το καλοκαίρι ενώ όσοι δε συμμορφωθούν στον κανονισμό, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος δε θα τους παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος προς εκμετάλλευση και θα μπουν πρόστιμα από το Λιμεναρχείο.
 
Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε στον κ. Λαμπρίδη το ζητούμενο της επέκτασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης από την περιοχή του Κουμπελή μέχρι τη Νέα Χώρα, δηλαδή την επέκταση της αρμοδιότητας του δημοτικού λιμενικού Ταμείου πέραν του ενετικού λιμανιού και του Κουμ Καπί για το ενδεχόμενο κατασκευής λιμενικών υποδομών για σκάφη αναψυχής και άλλων δραστηριοτήτων.
 
Τέλος, ο Γ.Γ. Χρήστος Λαμπρίδης, αντικαθιστούσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος αναχώρησε νωρίς από το Χανιά λόγω του ακυβέρνητου πλοίου ανοιχτά του Πειραιά και δεν πραγματοποίησε τις προγραμματισμένες του συναντήσεις.