Βίντεο: Διαμάχη Δήμου Κισάμου – ψαράδων για το νερό στα λιμάνια

13.25

Τον Δήμο Κισάμου καταγγέλλει ο πρόεδρος των αλιέων της Κισάμου, καθώς πριν λίγες ημέρες υπάλληλοι έκοψαν την παροχή υδροδότησης στο λιμανάκι του Σταυρού στη Χρυσοσκαλίτισσα με αποτέλεσμα οι ψαράδες της περιοχής να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν.
 
 
Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο κάποιος πιθανότατα ψαράς επανασύνδεσε παράνομα το νερό και τότε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Κισάμου κατέθεσε μήνυση προς τον πρόεδρο των αλιέων για την επανασύνδεση του νερού.
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης έκανε λόγο για παραπληροφόρηση δίνοντας μια άλλη διάσταση στο θέμα. Όπως ο ίδιος τόνισε χρόνια τώρα οι αλιείς χρησιμοποιούν το νερό με κάποιου είδους άτυπης παραχώρησης από τον πρώην Δήμαρχο Ινναχωρίου.
 
Ο Δήμος Κισάμου έχει ζητήσει από τους αλιείς εδώ και περίπου έναν χρόνο να δηλώσουν ένα όνομα για να γίνει νόμιμη σύνδεση και να χρεωθεί σε κάποιον το νερό που καταναλώνεται κάτι που δε δέχτηκαν οι ψαράδες της περιοχής.
 
Το πρόβλημα τονίζει ο κ. Σταθάκης είναι ότι όλοι θέλουν το νερό αλλά δωρεάν…
 
Ο Δήμος έκοψε ξανά την παροχή του νερού στη Χρυσοσκαλίτισσα μετά και τη νέα παράνομη επανασύνδεση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο αλιέων δεν υπάρχει νερό και στα υπόλοιπα λιμάνια της Κισάμου σε Σφηνάρι και Λίμνη στο Καστέλι.