Βίντεο – Νέα πτήση για Αθήνα από τα Χανιά από Νοέμβριο

14.07

Τρία καθημερινά νέα δρομολόγια εσωτερικού από Χανιά για Αθήνα και αντίστροφα πρόκειται να ξεκινήσουν από 1η Νοεμβρίου από την εταιρεία Sky Express, η οποία δεν είναι low cost. Παράλληλα τη μείωση των τελών αεροδρομίου στο μισό για τους χειμερινούς μήνες και τα επόμενα 2 χρόνια για τις πτήσεις εξωτερικού ανακοίνωσε η Fraport Greece στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης. Να θυμίσουμε ότι 14 μήνες πέρασαν από τότε που η Γερμανική εταιρεία ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
 
 
 
Από 1η Νοεμβρίου μία νέα εταιρία για τα δρομολόγια των Χανίων προς την Αθήνα έρχεται στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης. Το πρωί η Fraport Greece παρουσίασε σε εκδήλωση σε αίθουσα συνεδριάσεων ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης τα σχέδια της για το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό η αεροπορική εταιρεία Sky Express η οποία ιδρύθηκε το 2005 και αριθμεί 12 αεροσκάφη μπαίνει από τον Νοέμβριο με τρία καθημερινά δρομολόγια προς και από το ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για low cost εταιρεία.
 
Παράλληλα για να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες κατά τη διάρκεια του χειμώνα η Fraport Greece ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έκπτωση των τελών αεροδρομίου Δασκαλογιάννης κατά 50% και για δύο χρόνια για τις πτήσεις εξωτερικού.
 
Παράλληλα ο  Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα έργα που εκτελούνται στο αεροδρόμιο των Χανίων το οποίο όπως παραδέχτηκε ήταν στην καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια. Τα έργα αυτά αφορούν σε στη δημιουργία δύο επιπλέον Gates και χώρων ελέγχου των επιβατών, ενώ θα μεγαλώσουν στα 1040 τ.μ. από τα 488 τ.μ. που είναι σήμερα τα duty free. Επιπλέον θα δημιουργηθούν εντός του αεροδρομίου και 6 χώροι εστίασης με καφετέριες και εστιατόρια με τοπική κουζίνα. Στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
 
Ο κ. Βέλος αναφέρθηκε και στην επιβατική κίνηση με το 2017 να καταγράφει συνολική αύξηση 2,7% ενώ οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν 5,4%. Το πρώτο 5μηνο του 2018 μειώθηκε η κίνηση 13,2% και 3,2% οι πτήσεις εσωτερικού.
 
Τέλος η Fraport Greece ανακοίνωσε 40 νέα δρομολόγια φέτος στα Χανιά ενώ θα δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ μετά διεθνή διαγωνισμό για το προφίλ των ταξιδιωτών και την χώρα προέλευσης τους. Άγγλοι, Σκανδιναβοί και Γερμανοί είναι η τριάδα που επιλέγει τα Χανιά για τις διακοπές και ακολουθούν και οι άλλες εθνικότητες σε ποσοστό 90% και το υπόλοιπο 10% έρχεται για δουλειά .