Βίντεο: Νέες διακρίσεις για το πανεπιστήμιο Κρήτης

13.14

Βελτιωμένες επιδόσεις έχουν 6 πανεπιστήμια στην Ελλάδα σε ότι αφορά στο κύρος του πτυχίου των αποφοίτων σύμφωνα με έρευνα παγκόσμιας ομάδας αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης. Ανάμεσα στα 6 το πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο έχει απήχηση στον δείκτη της Φήμης των εργοδοτών. Δεν είναι όμως η μόνη έρευνα καθώς άλλες δύο κατατάσσουν το πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κρήτης σε αυτά που έχουν τις περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις και στη 30η θέση στη λίστα των 250 νέων πανεπιστήμια κάτω των 50 ετών.
 
 
42.000 εργοδότες ανά τον κόσμο ρωτήθηκαν στη μεγαλύτερη έρευνα παγκοσμίως για την απήχηση των πτυχίων περισσότερων των 20.000 πανεπιστημίων. Ανάμεσα τους βρίσκονται 6 ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με το πανεπιστήμιο Κρήτης να βρίσκεται στην 5η θέση στη χώρα και στην 650η ανά τον κόσμο. Πρώτο στη χώρα μας στη φήμη των εργοδοτών είναι το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στον κόσμο αυτό της Μασαχουσέτης.
 
 
Εκτός από το Μετσόβιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο λίστα των ελληνικών είναι το Αριστοτέλειο, το Καποδιστριακό, το Οικονομικό Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
 
 
Σπουδαία είναι η διάκριση για το πανεπιστήμιο Κρήτης που το κατατάσσει στην 25η θέση με τις περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις καθώς υπολογίζονται στις 1200 ανά έτος.
 
Ενδεικτικό της ανοδικής πορείας του πανεπιστημίου Κρήτης είναι και το γεγονός ότι βρίσκεται στην 30η θέση σε 250 εκπαιδευτικά ιδρύματα των κάτω 50 ετών ενώ σε σύνολο 2000 σε ότι αφορά στη φήμη βρίσκεται στην 39η θέση.