Βίντεο: Νέες δημόσιες τοποθετήσεις για την τύχη του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι

14.03

Η αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων κατά τα φαινόμενα δεν αποτελεί τελειωμένη υπόθεση , καθώς σύμφωνα με το γγ αθλητισμού Ιουλίου Συναδινού  οι πόροι υπάρχουν ,απλώς αναζητείται ο τρόπος χρηματοδότησης .Ο κος Συναδινός επανέλαβε από τα Χανιά όπου βρέθηκε , πως το ζήτημα αποτελεί άμεση προτεραιότητα , συνδέοντας το και  με τα απαιτούμενα έργα στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας .

Ανακοίνωση  για το ζήτημα, με τίτλο ” Μια ακόμα αλλαγή «σκυτάλης» στην κυβερνητική «σκυταλοδρομία» εξαγγελίας χωρίς αντίκρισμα”,  εξέφωσε στο μεταξύ ο Καθηγητής Η.Μ.Μ.Υ. & τ. Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης.
Στην ανακοίνωση ο κ. Διγαλάκης αναφέρει τα εξής :
« Η κυβερνητική «σκυταλοδρομία» εξαγγελίας χωρίς αντίκρισμα καλά κρατεί & στην Κρήτη. Πολιτική χωρίς σχέδιο, χωρίς συνέπεια, χωρίς μέλλον. Μετά τον κ. Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, και τις παλινωδίες του για τον αιματοβαμμένο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, τη «σκυτάλη» πολιτικής παραπλάνησης παρέλαβε αυτή τη φορά ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού, κος Ιούλιος Συναδινός.

Ο κ. Συναδινός εξήγγειλε εχθές – κατά την επίσκεψή του στα Χανιά – για το κλειστό κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου ότι “οι πόροι υπάρχουν, αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί είναι με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και με τη συνέργεια ποιών φορέων θα ξεκινήσει η μελέτη για την αποκατάσταση”.

Ξέχασε, βέβαια, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης, είχε ήδη εξαγγείλει από το Σεπτέμβριο του 2017 την εξασφάλιση 3,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου, σε προηγούμενη επίσκεψή του στην Κρήτη!

Επιπλέον, γεννώντας σοβαρά ερωτηματικά, απέκρυψε ότι υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της οποίας το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει ήδη, από τον Οκτώβριο του 2016, ολοκληρώσει τις αναγκαίες μελέτες αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης σε τελικό επίπεδο τευχών δημοπράτησης».