Βίντεο: Εικόνες αθλιότητας στην πισίνα του ΞΕΝΙΑ…

13.04

Σκουπίδια, σκουριά, εγκατάλειψη. Πολλά μπορεί να πει κάποιος για να περιγράψει την εικόνα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις που λειτουργούσε η πισίνα του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ στη Δυτική Τάφρο της παλιάς πόλης. Η κατεδάφιση του ΞΕΝΙΑ αποφασίστηκε το 2006. Πριν από περίπου τρία χρόνια η πισίνα καλύφθηκε με χώμα και ήταν η μόνη παρέμβαση στα τόσα χρόνια που δεν λειτουργεί η εγκατάσταση. Από τότε μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη περιοχή ολοένα και υποβαθμίζεται καθώς έχει μετατραπεί σε έναν επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία σκουπιδότοπο.
 
 
Οι τουρίστες απορούν κάνοντας τη βόλτα τους καθώς γι αυτούς είναι πλέον μια παραθαλάσσια πλατεία κατά την είσοδο ή έξοδο τους από την πόλη. Η συγκεκριμένη Ουκρανή τουρίστρια μας είπε ότι:
 
«Νομίζω ότι εδώ είναι κοντά στο κέντρο. Θα έπρεπε να είναι ωραία, αλλά δεν είναι όμορφα.
Βρώμικα και πολλά σκουπίδια τριγύρω».
 
Χρήστες τοξικών ουσιών και αλλοδαποί μετανάστες έχουν χρησιμοποιήσει τον χώρο ως κατάλυμα με ότι μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία τους μιας και η ρύπανση είναι φανερή ενώ δε λείπει και η μόλυνση από τα ανθρώπινα και μη περιττώματα.
 
Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη χτεσινή επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στα Χανιά, ζήτησε από την κα Έλενα Κουντουρά να προωθήσει την έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης Νομιμότητας από το Υπουργείο ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και αξιοποίησης του χώρου.
 
Τέλος, η κα Κουντουρά από την πλευρά της τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία. Το ζητούμενο όμως είναι, το τι γίνεται μέχρι τότε….