Βίντεο: “Εγώ είμαι κλέφτης φορτηγού”. τι έλεγε ο 25χρονος οπλίτης…

14.25

"Εγώ είμαι κλέφτης φορτηγού”, δεν είμαι στρατιώτης". Αυτό φέρεται να είπε ο 25χρονος στρατεύσιμος αμέσως μετά τη σύλληψη του χτες στα Καμισιανά του Δήμου Πλατανιά. Να θυμίσουμε ότι το πρωί ο νεαρός είχε εγκαταλείψει τη σκοπιά στην οποία εκτελούσε την υπηρεσία του και όταν εντοπίστηκε από τους συναδέλφους του στο στρατόπεδο, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα ο καταδρομέας φέρεται να  έστρεψε το στρατιωτικό τυφέκιο M16 A2 προς την πλευρά του επικεφαλής του. Στη συνεχεία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο στρατιώτης με την χρήση πυρών βγήκε από τη μονάδα και επιβιβάστηκε σε ένα βαν επαγγελματικής χρήσης και αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλες τις αρχές για τον εντοπισμό του καθώς διέφυγε μαζί με το τυφέκιο του και αυτό θα μπορούσε να έχει άσχημη εξέλιξη.
 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα περιπολικό εντόπισε τον νεαρό πεζό και σε λίγα μέτρα απόσταση είχε ακινητοποιήσει το όχημα του στο οποίο βρέθηκε και το όπλο. Ο ίδιος φέρεται να ήταν σε ημίγυμνη κατάσταση, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρεται να τους είπε κάποια στιγμή "θα ολοκληρώσω την αποστολή μου".

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο στρατιώτης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία δεν είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι στην μονάδα. Τώρα η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων έχει ξεκινήσει έρευνα σε ότι αφορά στη διασταύρωση και τον επανέλεγχο των δεδομένων που δηλώθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΓΕΣ, μέσω της οποίας γίνεται πλέον ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας της κατάταξης. Δηλαδή εάν μετά την κατάταξη του νεαρού στρατιώτη και προ της ουσιαστικής ένταξής του στην μονάδα έγινε η απαραίτητη επικύρωση όλων όσων δηλώθηκαν ηλεκτρονικά και αφορούν την σωματική και ψυχική ικανότητα. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από τους επικεφαλής να ψάξουν αν υπάρχουν παραλείψεις ή αστοχίες στα ψυχολογικά τεστ του οπλίτη.

Ακόμη αναμένεται να αξιοποιηθεί η μαρτυρία του πατέρα του νεαρού οπλίτη και ταυτόχρονα θα γίνει ενδελεχής έρευνας με μαρτυρικές καταθέσεις από τα στελέχη και το προσωπικό της μονάδας.

Εν τω μεταξύ πριν συλληφθεί είχε ζητηθεί η συνδρομή των ΕΚΑΜ και ειδικού διαπραγματευτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό που απασχολεί τις στρατιωτικές αρχές το τελευταίο διάστημα. Προ ημερών, 22χρονος δόκιμος αξιωματικός που υπηρετεί στο Καστελόριζο έφυγε από την μονάδα του, έχοντας κλέψει προηγουμένως το τυφέκιο του. Προκειμένου μάλιστα να το πράξει, κάλυψε με το τζόκεϊ του την κάμερα ασφαλείας, έλυσε σε κομμάτια το G3 όπλο και το έβαλε στο σάκο του. Κατάφερε μάλιστα να πάρει το πλοίο της γραμμής και να φτάσει στον προορισμό του, μέχρι να συλληφθεί τελικά από την Στρατονομία.