Βίντεο:Ευτύχης Δαμιανάκης: Τα Χανιά δεν είναι ο φτωχός συγγενής. Αυτό πρέπει να αλλάξει

15.19

Τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του Χανιά: Κοιτάμε Μπροστά, παρουσίασε το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης. Ο κ. Δαμιανάκης έκανε λόγω για λειτουργικό έλλειμμα στον Δήμο Χανίων το οποίο τον οδήγησε στην απόφαση του να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Δαμιανάκης άσκησε κριτική στον τωρινό στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Χανίων.
 
Ο κ. Δαμιανάκης αναφέρθηκε στο τρίπτυχο του συνδυασμού που απαρτίζεται από τις έννοιες, Αποφάσεις με Ευθύνη, Δουλειά με συνεργασία και Πορεία με Ενότητα. Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την πολυδιάσπαση των υποψηφιοτήτων από τον ίδιο πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται και εκείνος, ο κ Δαμιανάκης σημείωσε ότι αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες.
 
Ο Κλεισθένης την επόμενη μέρα θα απαιτήσει συνεργασίες τουλάχιστον δύο ή και τριών συνδυασμών και γι΄ αυτό ο Ευτύχης Δαμιανάκης τόνισε ότι ο κάθε υποψήφιος που θα απαρτίσει το ψηφοδέλτιο αξιολογείται για να προκύψει μια δεμένη και αποτελεσματική ομάδα, αφήνοντας αιχμές για την παράταξη της Δημοτικής Αρχής. Ο κ Δαμιανάκης ρωτήθηκε με ποιους συνδυασμούς θα συνεργαζόταν ο ίδιος και άπάντησε ότι θα πρέπει να δει πρώτα το πρόγραμμα του κάθε συνδυασμού.
 
Παράλληλα, ο κ. Ευτύχης Δαμιανάκης αναφέρθηκε στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων δίνοντας δύναμη στα τοπικά συμβούλια, κάνοντας λόγω για εγκατάλειψη μέχρι σήμερα των πρώην περιαστικών Δήμων, με τους δημότες να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
 
 Ο κ. Δαμιανάκης τέλος σημείωσε ότι τα Χανιά δεν πρέπει να είναι ο φτωχός συγγενής της Κρήτης και αυτό ήρθε ο καιρός να αλλάξει.