Βίντεο: Εντάσεις στην ενημέρωση των επικεφαλής για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

15.50

Με εντάσεις και με μία αποχώρηση σημαδεύτηκε η σημερινή ενημέρωση του Δημάρχου Χανίων προς τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας με ετήσιο αντίτιμο στο Δήμο Χανίων. Ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων δε συμφωνεί με αυτήν την πρόταση φάνηκε από την αρχή με τον Σεραφείμ Ρίζο να αποχωρεί από το γραφείο του Δημάρχου κατά τη διάρκεια της συζήτησης κάνοντας λόγο για προσωπικές επιθέσεις από την πλευρά του Δημάρχου, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Βάμβουκας εκβιάζει τη συναίνεση, τη στιγμή που η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν παραχώρηση και όχι ενοικίαση.

Ένταση υπήρξε ανάμεσα και στους κυρίους Παπαντωνάκη και Σαρρή με τον πρώτο να κάνει λόγο για απαράδεκτη πρόταση να θέλει ο στρατός να εγκρίνει το master plan που θα εκπονήσει ο Δήμος και τον δεύτερο να χαρακτηρίζει θετική την καταρχήν συμφωνία του Δημάρχου με τον Πάνο Καμμένο και να ζητά έναν δημόσιο διάλογο για την εκπόνηση του master plan.

Η κα Αγγελάκη από την πλευρά της έθεσε ερωτήματα σχετικά με την πολεοδόμηση του χώρου ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το τίμημα των 80.000 ευρώ ετησίως καθώς φαίνεται ότι το ποσό δε θα είναι σταθερό τη στιγμή που θα αναπροσαρμόζεται με τον δείκτη καταναλωτή.

Τέλος, ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της πρότασης του για άλλη μια φορά καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή να πράξει το ίδιο, λέγοντας ναι στον δημόσιο διάλογο και όχι σε όσους θέλουν 100% πράσινο στον χώρο, ενώ είπε ότι βλέπει τη διάθεση να μη γίνει τίποτα τελικά.