Βίντεο: Φεύγουν με λεγεωνέλλα οι τουρίστες από τις διακοπές τους;

12.12

Άραγε μπορούμε να νοσήσουμε από τη νόσο των λεγεωνάριων από το κλιματιστικό που έχουμε σπίτι; Αυτό είναι δύσκολο απαντούν οι ειδικοί αλλά αν υπάρχει κοντά υγρό στοιχείο είναι ποιο εύκολο να αναπτυχθεί η λεγεωνέλλα.
 
Το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων ημερίδα με θέμα τη Νόσο των Λεγεωνάριων σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα, παρουσία του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και απευθυνόταν κυρίως σε ξενοδόχους.
 
 
Κάθε χρόνο παρουσιάζονται περίπου 1.000 κρούσματα παγκοσμίως. Μπορεί ο αριθμός να μην είναι μεγάλος αλλά είναι διαρκώς αυξανόμενος και αρκετά από αυτά προέρχονται από την χώρα μας και την Κρήτη.
 
Η νόσος των λεγεωνάριων όπως είναι γνωστό εκδηλώνεται μετά τις 10 ημέρες από τότε που θα προσληφθεί κάποιος από το μικρόβιο, που σημαίνει ότι οι τουρίστες αφού επιστρέψουν στη χώρα τους θα παρουσιάσουν τα συμπτώματα του πυρετού, ρίγους που μπορεί να τους οδηγήσει αν δε λάβουν εγκαίρως την ενδεδειγμένη θεραπεία σε πνευμονία.
 
Η σωστή συντήρηση και ο συχνός καθαρισμός των συστημάτων κλιματισμού και των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι το μέτρο πρόληψης τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.