Βίντεο φέρεται να δείχνει την στιγμή της απαγωγής του έφηβου Παλαιστίνιου

12.59
Ιερουσαλήμ
Πλάνα ανεπιβεβαίωτης γνησιότητας από κάμερα ασφαλείας φέρονται να δείχνουν την στιγμή της απαγωγής του 16χρονου παλαιστίνιου Μοχάμαντ Αμπου Χντέιρ, που βρέθηκε την Τετάρτη δολοφονημένος και με σημάδια καψίματος. 

Το βίντεο φαίνεται να επιβεβαιώνει το σενάριο «τυφλής εκδίκησης» για το θάνατο των τριών Ισραηλινών. 

Η απάντηση στο ερώτημα για το κίνητρο της απαγωγής είναι κρίσιμη: Η αστυνομία αφήνει στην παρούσα φαση ανοικτά τα όλα τα ενδεχόμενα, αλλά η παλαιστινιακή πλευρά θεωρεί δεδομένο πως πρόκειται για τυφλή εκδίκηση στην απαγωγή των τριών Ισραηλινών -η οργή αυτή είναι πίσω από τα επεισόδια της Πέμπτης και το φόβο νέας έντασης.

Προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που έδειξε η οικογένεια του θύματος σε βρετανικά ΜΜΕ, τον Telegraph και τον Guardian. Τουλάχιστον στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν διακρίνονται χαρακτηριστικά που μπορούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

(Βίντεο από τον βρετανικό Telegraph)

Στο βίντεο, που προέρχεται από σημείο και ώρα που συνάδουν με τα όσα είναι γνωστά γύρω από την απαγωγή, εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο να περνά μπροστά από το σημείο που βρίσκεται ο έφηβος. 

Το αυτοκίνητο συνεχίζει για λίγο, αλλά έπειτα σταματά και βάζει όπισθεν. Σταματά δίπλα από τον έφηβο, ο οποίος σαστίζει. Δύο άτομα από το αυτοκίνητο τον βάζουν με τη βία στο όχημα και το αυτοκίνητο εξαφανίζεται με ταχύτητα.

Το ότι το αυτοκίνητο σταματά και γυρίζει πίσω, όπως και το ότι η συμπεριφορά του νεαρού δεν δείχνει ότι αναγνώρισε τους δράστους ενισχύει το σενάριο της τυχαίας επιλογής θύματος ως αντεκδίκηση.

Newsroom ΔΟΛ