Βιντέο: Κέρδη και φέτος για το SYN.KA. – Ικανοποίηση στους μετόχους. Παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα

13.16

Με αύξηση της τάξης του 2% στις πωλήσεις  με τζίρο 175 εκατομμύρια ευρώ, έκλεισε η οικονομική χρήση του 2017 για τον προμηθευτικό και καταναλωτικό συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης καταναλωτών Κρήτης SYNKA.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση του συνεταιρισμού σε πανηγυρικό κλίμα με μεγάλη συμμετοχή των μετόχων όπου το προεδρείο του ΔΣ παρουσίασε λεπτομερώς τα οικονομικά στοιχεία στους μετόχους, κάνοντας λόγο για μία επιτυχημένη χρονιά στην Ελλάδα της κρίσης που αρκετές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο μέρα με τη μέρα.

 
Ο συνεταιρισμός μετρά 48 καταστήματα και 4 μεγάλες αποθήκες με περισσότερους από 1350 εργαζόμενους και περίπου 6.000 μετόχους. Ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αλεξάκης παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία τονίζοντας ότι ο συνεταιρισμός θα συνεχίσει να επενδύει στα τοπικά προϊόντα και την ποιότητα ευχαριστώντας για άλλη μία φορά το προσωπικό και τους καταναλωτές για τη στήριξη.
 
Ο συνεταιρισμός SYNKA τον χρόνο που μας πέρασε μοίρασε μεγάλα ποσά μέσω της bonus card στους καταναλωτές, ενώ παράλληλα όπως κάθε χρόνο έτσι και πέρυσι αλλά και φέτος στηρίζει τα κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια της εκκλησίας, του Δήμου και άλλων συλλόγων και φορέων. Στα οικονομικά στοιχεία αναφέρθηκε και ο ορκωτός λογιστής Θοδωρής Φανουριάκης, κάνοντας λόγο για χρηστή διαχείριση.
 
Στην 38η ετήσια γενική συνέλευση ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Απόστολος Αλεξάκης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες περήφανος για την ανάπτυξη του συνεταιρισμού, όλα αυτά τα χρόνια τόνισε ότι διοίκηση και εργαζόμενοι έχουν γίνει μία οικογένεια τονίζοντας όταν υπάρχει πραγματική αγάπη ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους.  
 
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αλεξάκης, σημείωσε ότι στις επενδυτικές προτεραιότητες του συνεταιρισμού είναι οι ανακαινίσεις των καταστημάτων της πρώην αλυσίδας Βιδάλης στα νησιά.
 
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τη διοίκηση που τα τελευταία χρόνια ης κρίσης στη χώρα δεν έχουν χάσει τη στήριξη της, τόσο οικονομικά όσο και προσωπικά.  Τέλος, το σώμα των μετόχων κλήθηκε να ψηφίσει για τα οικονομικά πεπραγμένα του 2017 και τον προϋπολογισμό του 2018 τα οποία εγκρίθηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία.