Βίντεο: Κλείνει η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου την Κυριακή. Δείτε σε ποιο ύψος

12.15

Στο ίδιο έργο θεατές θα γίνουν οι Χανιώτες οδηγοί και αυτήν τη Κυριακή με το κλείσιμο τμήματος κεντρικού δρόμου λόγω εργασιών. Αυτή τη φορά θα αποκατασταθούν οι καθιζήσεις και οι λακκούβες στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από την διασταύρωσή της με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Τζιλιβάκη.
 
Έτσι από το Σάββατο βράδυ δεν πρέπει να υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα στο σημείο ενώ από τις 6:30 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 9 το βράδυ ο δρόμος θα είναι κλειστός με τα αυτοκίνητα να διοχετεύονται σε παράπλευρες οδούς.
 
Να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η στάση και στάθμευση παντός οχήματος και στην οδό  Τζιλιβάκη καθώς θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από Ελευθερίου Βενιζέλου προς το κέντρο της πόλης.
 
Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη Κυριακή ανάλογες εργασίες είχαν πραγματοποιηθεί στην οδό Κυδωνίας ενώ μετά την Ελευθερίου Βενιζέλου σειρά έχει και η οδός Νεάρχου η οποία αν και ασφαλτοστρώθηκε σχετικά πρόσφατα έχει παρουσιάσει πολλές καθιζήσεις.
 
Σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται κανονικά, ενώ η ΔΕΥΑΧ ζητά την κατανόηση των οδηγών για την όχληση.

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΧ:

«Η  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της εκτέλεσης της εργολαβίας «Αποκατάσταση Ασφαλτικών Τομών και Οδοστρωμάτων έτους 2017-2018 Β’ Φάση», θα προβεί σε αποκατάσταση οδοστρώματος επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, την Κυριακή 17/6/2018 από ώρα 6:30 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, από την διασταύρωσή της με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Τζιλιβάκη (έξω από το Σινέ Αττικόν).

Οι εργασίες αποκατάστασης στον ασφαλτοτάπητα του ανωτέρω τμήματος θα γίνουν από την ανάδοχο εταιρία ΙΡΙΔΑΝΟΣ Α.Τ.Ε., η οποία θα είναι υπεύθυνη για την κυκλοφοριακή μελέτη, σήμανση και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα για τις ανάγκες της εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως αυτές αποτυπώνονται και στη συνημμένη μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης, η οποία εγκρίθηκε από της Αστυνομική Διεύθυνση-Τμήμα Τροχαίας Χανίων, ως εξής:

1. Απαγόρευση Κυκλοφορίας παντός τροχοφόρου οχήματος στο τμήμα εργασιών της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.
2. Απαγόρευση Στάσης και Στάθμευσης παντός τροχοφόρου οχήματος στις οδούς: 
α. Τζιλιβάκη (σε όλο το μήκος της),
β. Ηρώων Πολυτεχνείου, από την οδό Τζιλιβάκη έως την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου,
γ. Δραγούμη, από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό 8ης Δεκεμβρίου,
δ. 8ης Δεκεμβρίου από την οδό Δραγούμη ως την οδό Ερυθρού Σταυρού, και επί των δύο πλευρών των οδών.
3. Την μονοδρόμηση της Οδού Τζιλιβάκη με κατεύθυνση από Ελευθερίου Βενιζέλου προς κέντρο της πόλεως.
– Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης θα διέρχονται κανονικά.
– Η είσοδος των οχημάτων από το Ακρωτήρι προς το Κέντρο της πόλεως των Χανίων θα γίνεται μέσω της οδού Τζιλιβάκη (μωβ διαδρομή).

– Η είσοδος των οχημάτων από τα Χανιά προς Ακρωτήρι θα γίνεται από Ελευθερίου Βενιζέλου μέσω των Οδών Ηρώων Πολυτεχνείου, Δραγούμη και 8ης Δεκεμβρίου και από -Πλατεία Δικαστηρίων- Ηρώων Πολυτεχνείου μέσω των Οδών Δραγούμη και 8ης Δεκεμβρίου (πράσινη διαδρομή).

Οι ανωτέρω απαγορεύσεις (στάσης και στάθμευσης) θα έχουν ισχύ από το Σάββατο 16/06/2018 και ώρα 21:30 έως και την Κυριακή 17/06/2018 και ώρα 21:00.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων αλλά των εργαζομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας.»