Βίντεο: Κομοσυρροή στις παραλίες. Στα ύψη ο υδράργυρος τη Δευτέρα

13.00

Στις 11 το πρωί ο υδράργυρος στα Χανιά ήδη έδειχνε 33 βαθμούς Κελσίου με το θερμόμετρο για σήμερα να αναμένεται να αγγίξει τους κατά μέσο όρο τους 36 βαθμούς Κελσίου ενώ ανατολικότερα μπορεί να ανέβει και άλλο με τη νότια Κρήτη να αγγίζει τους 40 βαθμούς. Έτσι αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν τη παραλία για την ανάσα της δροσιάς τους.
 
 
Ο ήλιος δυνατός και αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το μαύρισμα από την προστασία. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε κυρίως τους τουρίστες να καίγονται με τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς την απαραίτητη αντηλιακή προστασία.
 
Δεν πρόκειται για καύσωνα σημειώνουν οι μετεωρολόγοι καθώς θα έπρεπε για τρεις συνεχόμενες ημέρες η θερμοκρασία την ημέρα να είναι άνω των 37 βαθμών και Κελσίου και τη νύχτα άνω των 28. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες.
 
 
Στην παραλία της Νέα χώρας δεν έλειψαν τα παράπονα από τους λουόμενους οι οποίοι ζητούν την ολοκλήρωση των έργων πρόσβασης στην παραλία αλλά και τον σεβασμό στην απελευθέρωση του χώρου που χρησιμοποιούν οι εγγεγραμμένοι στο ΚΑΠΗ της περιοχής, καθώς όπως καταγγέλλουν κάποιοι κάνουν κατάληψη για πολλές ώρες.

Τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσεις σε αρκετές περιοχές στους 37- 38 βαθμούς Κελσίου με τη θερμοκρασία νοτιότερα να είναι αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές – Βόρειες διευθύνσεις περίπου στα 4 μποφόρ.
 
Βελτίωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται από την Τρίτη.