Βίντεο: Όλοι αθώοι στο Εφετείο. Ξέσπασαν οι συγγενείς της 16χρονης Στέλλας…

13.27

Αίσχος! Ντροπή! Το παιδί μας είναι ένα μάτσο κόκκαλα και εσείς γελάτε! Αυτές ήταν οι λέξεις που ακούστηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης στα Χανιά, για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από το Ρέθυμνο το 2011.
 
Οι συγγενείς της με την μητέρα και τον πατέρα της πρώτους, να κατακρίνουν την απόφαση της δικαιοσύνης, άστραψαν και βρόντηξαν έξω από την αίθουσα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν άκουσαν την πρόεδρο της έδρας να κυρήσει όλους τους κατηγορουμένους αθώους.  Τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ομόφωνα και τον σήμερα 29χρονο κατηγορούμενο για άμεση συνέργεια στον βιασμό της ανήλικης, αθώο κατά πλειοψηφία. Την οργή τους στους συναδέλφους των γιατρών που τους υπερασπίστηκαν στη δίκη εξαπέλυσαν οι συγγενείς της Στέλλας. 
 
Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα  είχαν ασκηθεί διώξεις σε βάρος έξι συνολικά ατόμων. Οι τρεις κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν σήμερα δικάστηκαν σε πρώτο βαθμό τον Μάρτιο του 2015. Τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων είχε επιβάλει στο 29χρονο 7ετή κάθειρξη με αναστολή μέχρι το εφετείο και στους δύο γιατρούς ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
 
“Μαύρη μέρα για την δικαιοσύνη”, φώναξαν πολλές φορές οι συγγενείς της Στέλλας. “Η δικαιοσύνη αποκαταστάθηκε”, ήταν η απάντηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.
 
Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2016, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου δικάστηκαν δύο ακόμη ειδικευόμενοι γιατροί, που εργάζονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου την ημέρα που μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση η 16χρονη. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή. Σε εκείνο το δικαστήριο είχε οδηγηθεί και ο ανήλικος φίλος της Στέλλας. Ο 24χρονος σήμερα νεαρός έχει κριθεί ένοχος από το Δικαστήριο Ανηλίκων. Ήδη η ποινή που του είχε επιβληθεί έχει εκτιθεί  με την παροχή κοινωνικής εργασίας.
 
Έτσι, με αυτήν την απόφαση έπεσε η αυλαία της 7χρονης δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης θανάτου της 16χρονης Ρεθυμνιώτισσας Στέλλας Ακουμιανάκη, η οποία βγήκε να διασκεδάσει και κατέληξε εγκεφαλικά νεκρή από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μέσα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο…