Βίντεο με τη στιγμή που έπεσε η κολώνα πάνω στους θαμώνες στο Κουμ Καπι!

15.57

Ήταν τέσσερις παρά τέταρτο το απόγευμα, το Σάββατο, όταν τέσσερις τουρίστες που απολάμβαναν την παραμονή τους σε καφετέρια στο Κουμ-Καπι Χανίων, έπαθαν κάτι που δύσκολα θα φαντάζονταν. Κολώνα ηλεκτροφωτισμού έπεσε πάνω στο τραπέζι τους, τραυματίζοντας δύο γυναίκες, τη μια εκ των οποίων σοβαρότερα. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων άμεσα, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πτώση της κολώνας φαίνεται πως προκλήθηκε από το ότι κάποιος περαστικός απλά την… ακούμπησε, σύμφωνα με τα όσα έλεγαν μάρτυρες του περιστατικού. Η ΝΤ εξασφάλισε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή της πτώσης της κολώνας πάνω στο τραπέζι και τον μίνι-πανικό που ακολούθησε: 

Ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων. Οι καταστηματάρχες του Κουμ-Καπί τόνισαν ότι ο δήμος Χανίων εισπράττει με ομαλότητα τα τέλη αλλά δεν… ανταποδίδει: 

"Tο γεγονός αυτό ήρθε να βάλει το κερασάκι στην τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ανυποψίαστους τουρίστες. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν από τον Δήμο ή από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Το Κουμ Καπί φωνάζει χρόνια τώρα από μόνο του και δείχνει να ξεψυχά…

Πριν από λίγους μήνες άνοιγαν τρύπες στη μέση του δρόμου και από σύμπτωση δεν συνέβη κάτι τραγικό όπως το σημερινό. Έχουμε επανειλειμμένα συναντηθεί και με τον Δήμαρχο και με τον υπεύθυνο της περιοχής κ.Βλαχάκη (το Κουμ Καπί ανήκει στο ΔΛΤΧ) χωρίς οι συζητήσεις μας και οι υποσχέσεις τους να καταλήγουν πουθενά. Βέβαια ο Δήμος είναι συνεπέστατος στο να ελέγχει προκειμένου να εισπράξει τα σχετικά τέλη…

Όλοι θυμάστε τον διαδικτυακό καβγά το τριήμερο της Παναγίας με τον κ.Βλαχάκη σε ρόλο Χαρατζήμπαση… Όταν λέμε ότι θα πρέπει να επικρατεί δικαιοσύνη, αυτό εννοούμε κύριε Βλαχάκη. Φτιάξε πρώτα την περιοχή και μετά έβγα να εισπράξεις.

Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση (γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό που συνέβη), θα πρέπει με πολύ προσοχή να μοιράσει τις ευθύνες εκεί που πραγματικά αναλογούν. Γιατί άλλο είναι ένα τυχαίο γεγονός και άλλο η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του δημότη, ειδικά όταν αυτός διαμαρτύρεται και σε προειδοποιεί ότι κάτι κακό θα συμβεί.

Οι τουρίστες που χτύπησαν ενώ έπιναν το καφεδάκι τους στο Κουμ Καπί ελπίζουμε να την βγάλουν καθαρή και να αναρρώσουν γρήγορα. Έχουμε γίνει πλέον διεθνές ζήτημα.

ΥΓ: Αλήθεια, εκείνος ο εργολάβος τι έγινε; Πότε θα παραδώσει το «έργο» (χιούμορ) των «46.000€» (κι άλλο χιούμορ)

ΥΓ2: Πάλι σε ψάχναμε στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνες”.

O πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, τόνισε ότι θα γίνει έλεγχος για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κολώνες:

”Να εκφράσω τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στις δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν από κολώνα φωτισμού στο Κουμ Καπί.

Το ατυχές συμβάν συνέβη προφανώς απο διάβρωση του αστικού εξοπλισμού παρά την συντήρηση που είναι σε εξέλιξη στο παραλιακό μέτωπο. Επικοινώνησα άμεσα με το τμήμα επειγόντων περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Χανίων και ενημερώθηκα για την κατάσταση της υγείας των δυο γυναικών η οποία είναι σε καλή κατάσταση και δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.

Αμέσως μετά ενημέρωσα τον Μηχανικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τον τεχνικό υπεύθυνο του έργου συντήρησης και εξωραΐσμού της περιοχής με σαφή εντολή να ελέγξουν άμεσα τον αστικό εξοπλισμό του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί”.