Βίντεο:Μέχρι τις 5/06 παραμένουν στη θέση τους οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των Δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων

13.32

Μέχρι τις 5/06  που είναι η ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που το πρωί κατέθεσαν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των Δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων θα μπορούν να δουλεύουν στη θέση τους σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου. Η απόφαση όμως έχει και ένα μελανό σημείο. Αν οι νεοδιορισθέντες πάνε νωρίτερα να διεκδικήσουν τη θέση τους, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να απολύσουν τους παλιούς. Αυτό όμως δεν το διευκρινίζει η απόφαση δηλαδή τους ποιους παλιούς θα απολύσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων

"Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να προστατεύσει πλείονα μέλη του, συμβασιούχους ορισμένου χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους μετά την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Σήμερα συζητήθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, το οποίο έγινε εν μέρει δεκτό από το Δικαστήριο. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο υποχρεώνει με την προσωρινή διαταγή που χορήγησε τους ανωτέρω Δήμους να αποδέχονται προσωρινά, ήτοι μέχρι την κατάρτιση συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μεταξύ των καθ’ ων Δήμων και των διοριστέων δυνάμει των προσωρινών πινάκων επί της 3Κ/2018 προκήρυξης κατ’ άρθρο 18 παρ. 18 ν.2190/1994 και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της συζήτησης της με αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης 120/02.04.2018 αίτησης, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί την 5η Ιουνίου 2018, και υπό τον όρο συζήτησης αυτής, τις προσφερόμενες υπηρεσίες των αιτούντων, με την ειδικότητα και την θέση που έχει ο καθένας εξ αυτών, καταβάλλοντας συγχρόνως και τις νόμιμες αποδοχές του, όπως αυτές ίσχυαν έως τις 31.03.2018.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Πλατανιά, κύριος Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Σφακίων, κύριος Ζερβός, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κύριος Κουκιανάκης και η Αντιδήμαρχος Χανίων, κυρία Αποστολάκη παραστάθηκαν εκπροσωπώντας τους δήμους, όπου έχουν εκλεγεί, και στήριξαν την παραμονή των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους".

Ρεπορτάζ Ευαγγελία Ξηρουχάκη