Βίντεο: Μειωμένα τα δημοτικά τέλη του 2019 κατά 5%;

14.55

Τη μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών θα προτείνει η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την Διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος το νοικοκύρεμα από την αρχή της θητείας στα οικονομικά του Δήμου μπορεί να οδηγήσει στη συγκεκριμένη μείωση για το 2019 και ίσως και για τα επόμενα χρόνια.
 
Πιο αναλυτικά στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο θα προταθούν για το 2019:

Μείωση των οικιακών συντελεστών κατά 5%.
Μείωση της χρέωσης στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, που εφαρμόζεται το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ κατά 15%.
Μείωση της χρέωσης στους επαγγελματικούς χώρους, που στεγάζουν ελεύθερους επαγγελματίες – επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών της περιοχής, που εφαρμόζεται το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ κατά 35%.
Ένταξη των πολιτιστικών και λοιπών μη κερδοσκοπικών συλλόγων στον χαμηλότερο συντελεστή τέλους της Δημοτικής Ενότητας, που στεγάζονται.
Ένταξη των κτηνοτροφικών – γεωργικών και εν γένει αγροτικών μονάδων στον χαμηλότερο συντελεστή τέλους της Δημοτικής Ενότητας, που στεγάζονται.
Διεύρυνση των κοινωνικών ομάδων με μειωμένη ή μηδενική χρέωση δημοτικών τελών, επιπλέον αυτών που ίσχυαν (πολύτεκνοι,τρίτεκνοι, ΑμεΑ), σε ποσοστό 50% στους δημότες – κάτοικους του Δήμου, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ) και πλήρη απαλλαγή στους δημότες – κάτοικους του Δήμου, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου.
 
 
Παράλληλα ανακοινώθηκαν από την οικονομική υπηρεσία επενδύσεις ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ στην καθαριότητα για την αγορά κάδων και απορριμματοφόρων.
 
Τέλος ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι τα παραπάνω είναι απλά το αποτέλεσμα του νοικοκυρέματος του Δήμου και όχι προεκλογική εκστρατεία.